Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Danas šetnja podrške ženama obolelim od raka

Šetnja podrške ženama obolelim od raka održaće se danas, 27. septembra, na keju ispred ulaza na Štrand, u organizaciji Doma zdravlja "Novi Sad", Planinarskog društva "Železničar" i Asocijacije za unapređenje zdravlja.

LSV: Vojvodina da se bavi obrazovanjem na jezicima manjina

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas nadležne državne organe zbog činjenice da učenici koji su pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica ponovo Evropski dan jezika dočekuju bez kompletnih udžbenika i ocenila da bi nadležnosti u toj oblasti trebalo da se prenesu na Vojvodinu.

Dok Matica nema za komunalije, Tasovac pita otkud im novac

Nakon nedavnog zaključka predsednika Matice srpske Dragana Stanića da je opstanak ove ustanove ugrožen smanjenjem sredstava za redovno funkcionisanje, Ministarstvo prosvete je, čestitajući izlazak septembarskog broja Letopisa, prekjuče upitalo Stanića da "bez uvijanja" kaže koliko novca je dobila od nadležnih organa.

Treći poziv za prodaju Dnevnika

Agencija za privatizaciju objavila je danas treći javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Dnevnika AD Novi sad po početnoj ceni od 2.465.670,87 evra.

LSV: Skupština da raspravlja o DP "Novi Sad-Gas"

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podnela je zahtev da se dnevni red sutrašnje sednice gradskog parlamenta dopuni i da se raspravlja o situaciji u DP "Novi Sad-Gas" i potraživanjima Grada prema tom preduzeću.

Lakše do posla u industriji video igrara

Univerzitet Educons i novosadska IT kompanija Eipix Entertainment potpisali su sporazum o saradnji, a cilj je da se studenti Fakulteta digitalne produkcije Univerziteta Educons uključe u intenzivnu stručnu praksu i profesionalnu obuku za angažman u industriji razvoja video-igara.