Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Suđenje za ubistvo Vojislava Škrbića: Čeka se izveštaj psihijatra

Na trećem ročištu suđenja Dušanu Buhi (26) i Milošu Buhi (44), kome se sudi u odsustvu, za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića počinjeno u maju 2014. godine u restoranu "Gondola", saslušano je još petoro svedoka, a sudija Miroljub Novićević za septembar je najavio rezultat neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe koje je trenutno u toku.

Kreativna radionica na ovogodišnjem Biciklana festu

U sklopu priprema za ovogodišnji Biciklana fest, Novosadska biciklistička inicijativa uputila je poziv mladima koji žele da usavrše i prikažu svoje umeće u kreiranju nakita, dizajniranju tekstila ili fotografiji, da se prijave na radionicu koja će se održati u drugoj polovini jula.

Otvoren Reciklažni pogon u Slobodnoj zoni

Italijanska kompanija ''Alkemica solutions'' pokrenula je danas u Slobodnoj zoni Novi Sad pogon, u okviru kojeg će biti reciklirana telefonska i kompjuterska oprema, bez monitora i baterija.

Otvoren osmi po redu Sinema siti

Internacionalni filmski festival Sinema siti, koji se ove godine održava po osmi put, otvoren je večeras, nakon čega je održana i premijera domaćeg filma "Panama".

Ugrožen opstanak Matice srpske?

Upravni odbor Matice srpske saopštio je danas da je zbog znatnog smanjenja iznosa za redovno funkcionisanje najstarije ustanove kulture, ugrožen njen elementarni opstanak.

Usmrtio biciklistu i pobegao?

Tridesettrogodišnji B.T. (33) iz Šida uhapšen je u Novom Sadu zbog sumnje da je BMW-om, na delu puta između Kukujevaca i Bačinaca, u okolini Šida, usmrtio biciklistu i nakon toga pobegao sa lica mesta, saopšteno je danas iz MUP.

Počinje Sinema siti

Festival Sinema siti koji se ove godine održava pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme" biće otvoren danas, 29. juna, u 20h.

Starogradske pesme na pijacama pred Novosađanima

Novosađani koji su se u subotu, 27. juna, pre podne uputili na Satelitsku, Futošku ili Limansku pijacu su, umesto uobičajenih tezgi, zatekli devet profesionalnih pevača koji su ih obradovali spletom starogradskih pesama, a sve to u okviru promotivnih aktivnosti kandidature grada Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.