Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

O legalizaciji oružja u ponedeljak u Zmaj Jovinoj

Policijska uprava u Novom Sadu će u ponedeljak, 4. maja, na početku Zmaj Jovine ulice postaviti štand na kojem građani neće moći da predaju oružje, ali će dobiti sve potrebne informacije o načinu na koji mogu, bez pitanja o poreklu i bez krivične odgovornosti, registrovati ili predati nelegalno oružje.

NDNV: Daleko su medijske slobode

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) je saopštilo da Srbija i Vojvodina i ove godine bez medijskih sloboda dočekuju 3. maj, Svetski dan slobode medija.

Burno zbog gašenja Elektrovojvodine

Pokrajinska vlada oštro je reagovala na odluku o gašenju četiri preduzeća za proizvodnju električne energije na teritoriji Srbije, među kojima je i "Elektrovojvodina", kao i njihovom pripajanju Elektrodistribuciji Beograd i upozorila da je gašenje "Elektrovojvodine" štetno po interese građana Vojvodine.

Nova ulaganja u Dečiju bolnicu

Klinike za pedijatriju i dečiju hirurgiju u Dečjoj bolnici dobile su preko 69 miliona dinara za rekonstrukciju od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Fruška gora spremna za 1. maj

Nacionalni park Fruška gora pozvao je građane da prvomajske praznike provedu sa porodicom i prijateljima na Fruškoj gori, tradicionalnom vojvođanskom izletištu.