Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Savez studenata: Manipulišu studentima zarad sutrašnjih protesta

Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu ne podržava protestni skup koji je najavljen za sutra u 17 sati ispred zgrade Vlade Vojvodine zbog Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, izjavio je danas predsednik Saveza studentata Univerziteta u Novom Sadu Čedomir Simojlović.

Mirović pozvao građane da ponesu cvet na protest

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će ključni zahtevi na sutrašnjem protestu pred Vladom Vojvodine biti povlačenje Deklaracije o ustavnim pravima Vojvodine i ostavka pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.

Pastor poziva na smirivanje situacije

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor apelovao je na Vladu Vojvodine da odustane od Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, a na organizatore sutrašnjeg protesta da odustanu od "uličnog politiziranja" i da se vrate u institucije sistema.

Kostreš: LSV i SVM nisu konsultovani o Deklaraciji

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da tekst Deklaracije o zaštiti ustavnih prava Vojvodine, koju je najavio pokrajinski premijer Bojan Pajtić, nije separatistički, ali je sam taj potez bio štetan.

Privremeni parkinzi pretvoreni u kaljuge

Još od prošle godine, kada su stanari brojnih novosadskih zgrada "počašćeni" privremenim parkinzima, nijedna od ovih površina se ne održava, zbog čega je najveći deo pretvoren u kaljuge.

Vasin: SNS urušava ustavni poredak zemlje

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku da urušava ustavni poredak zemlje i napada ustavnom definisane i legitimno izabrane institucije i funkcionere.