Novosadski informativni portal 021

Vesti Info - Vojvodina

Bogaroški: Veoma niska pošumljenost Vojvodine

Pošumljenost teritorije Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum jeste 14 odsto, izjavio je danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Žabalj: Dodeljena sredstva udruženjima

Opština Žabalj danas je opredelila finansijska sredstva onim udruženjima na teritoriji te opštine koja su na vreme konkurisala i dostavila svoje planove i projekte.

Marta Takač: Smenjuju me lopovi koji su otpušteni

Smenjena direktorka "Vojvodinašuma" Marta Takač (SVM), koja i dalje obavlja tu funkciju, izjavila je da iza pokušaja njene smene stoje osobe koje je otpustila zbog sumnje da su "izvršili ozbiljne zloupotrebe" 2011. i 2012. godine.

Mirović: SNS uskoro dobija pokrajinski odbor

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da bi do kraja maja trebalo da bude završen izborni proces u stranci i najavio formranje Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, a zatim i nov saziv Glavnog odbora SNS-a.

Vojvodina sa dva grba i dve zastave

Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine usvojio je većinom glasova odluku da se, pored zvaničnog grba i zastave Vojvodine, ubuduće paralelno ističu i tradicionalni grb pokrajine iz 19. veka, kao i srpska trobojka.

Vasin i Bugarski kandidati za lidera pokrajinskog DS-a

Aktuelni predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin i pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski kandidati su za novog predsednika vojvođanskog odbora DS-a.

Đedovac: "Hazarska nekropola" poput Atlantide ili Maču Pikčua

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac uputio je urgenciju Ministarstvu kulture kojom traži da ubrza prikupljanje i izradu neophodnih akata kako bi Vlada donela odluku o proglašenju arheološkog lokaliteta "Hazarska nekropola" kulturnim dobrom od izuzetnog značaja za državu.

Javni konkurs Sekretarijata za zdravstvo

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je raspisao Javni konkurs za finansiranje programa udruženja građana u oblasti zdravstvene zaštite, socijalne zaštite i zaštite lica sa invaliditetom, boračko-invalidske zaštite, društvene brige o deci i popularizacije pronatalitetne politike u 2015. godini.

Usaglasili se oko odluke o simbolima Vojvodine

Na današnjoj sednici Kolegijuma Skupštine AP Vojvodine, predsednik, potpredsednici i šefovi poslaničkih grupa nastavili su usaglašavanje stavova u vezi sa Nacrtom Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, zajedno sa autorima ovog Nacrta.

Čorba: SVM sprovodi diktaturu u medijima

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara smatra da je pravo vojvođanskih Mađara na informisanje već godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju SVM sprovodi nad uređivačkom politikom.

Skupština Vojvodine i narednih dana o simbolima pokrajine

Kolegijum Skupštine Vojvodine razgovarali su na današnjoj sednici o Nacrtu odluke o izgledu i korišćenju simbola Pokrajine, uoči sednice Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine koja je zakazana za 13. mart.