Novosadski informativni portal 021

Vesti Info - Vojvodina

Subotica: "Od reflektora neće biti ništa"

Opoziciona Demokratska stranka poručila je da gradski stadion u Subotici do kraja godine neće dobiti nove reflektore, kako je ranije najavio gradonačelnik ovog grada, Jene Maglai, te da je on sebi "obezbedio antologijsko mesto u istoriji grada Subotice".

Kanjiža: Godinu dana bez rendgena

Već godinu dana u Domu zdravlja "Kanjiža" ne radi rendgen aparat, jer se stari, proizveden 1976. godine, pokvario i za njega nema rezervnih delova.

Crnogorci žele konzulat u Vrbasu

Deset udruženja Crnogoraca iz Vojvodine i Srbije, na čelu sa Kulturno-prosvjetnim društvom "Nikola I" iz Vrbasa, zahteva da se konzularno predstavništvo ove države otvori u Vrbasu.

Apatin: Novi vodovod do kraja godine

Građevinsko preduzeće "Graditelj NS" iz Novog Sada do kraja juna počinje posao zamene starih azbestnih cevi u Apatinu, a rok za zamenu 23 kilometra vodovodnih cevi je 170 dana.

Ruma: Otkrivena spomen ploča poginulim pilotima

Spomen ploča poginulim pilotima Jugoslavije i Rusije 1944-45. godine otkrivena je danas u rumskom naselju Klenak, a povodom 70 godina od formiranja lovačkih i jurišnih pukova avijacije i Prvog partizanskog bataljona.

Pančevo: Paorima regresi ubuduće po hektaru

Predstavnici agrarnih udruženja danas nisu postigli saglasnost sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević-Bošković oko načina isplate regresa za veštačko đubrivo, ali je sigurno da će se raditi na ukidanju novčane pomoći i primeni isplate po hektaru zemlje.