Novosadski informativni portal 021

Zabava

Prvu penziju dobila u 116. godini

Zahvaljujući novom vladinom socijalnom programu, čiji je cilj zaštita i briga o starim i siromašnim osobama, Peruanka Filomena Taipe Mendosa će u 116. godini dobiti svoju prvu penziju.

Koliko bi laži ubilo Pinokija?

Poznate su zbog toga što Pinokiju od njih raste nos, međutim, koliko bi ovaj lik iz crtanog filma mogao da izgovori laži pre nego što bi one postale fatalne?

Tuži roditelje za loše detinjstvo

Poljsku čeka prvo suđenje roditeljima za loše detinjstvo, pošto je jedan 29-godišnji Poljak iz Belhatova odlučio da posredstvom suda zatraži od roditelja odštetu od 37.500 evra jer im je bilo skupo da ga vode kod lekara, hrane, školuju i da mu omoguće normalno detinjstvo.

"Gugl dudl" jednostavan, elegantan u čast Odri Hepbern

Možda nije najinovativniji, niti ga krasi interaktivnost na koju nas je Gugl navikao, ali najnoviji "Gugl dudl" (Google doodle) predstavljen 4. maja, posvećen legendarnoj glumici Odri Hepbern, odiše jednostavnošću, elegancijom i lepotom za sva vremena.

FOTO: Ovako će izgledati svemirsko odelo za Mars

Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije prototipa svemirskog odela koje bi astronauti mogli da nose prilikom prve misije na Mars, ponudivši javnosti da bira između tri različita dizajna odela Z-2.