Novosadski informativni portal 021

Zabava

Jelovnik sa Titanika na aukciji

Jelovnik doručka druge klase broda Titanik biće sutra na aukcijskoj prodaji u Njujorku, a početna cena je 135.000 dolara (97.500 evra), piše danas list Njujork Dejli njuz.

Umro najstariji muškarac na svetu

Italijan Arturo Likata, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svetu, preminuo je u 112. godini, saopštila je danas Gerontološka istraživačka grupa.

U Beču se otvara "drajv in" ordinacija

Bečki lekar dr Diter Cakl rešio je da otvori prvu "drajv in ordinaciju". Od 1. maja, na benzinskoj pumpi "Eni" u 19. okrugu, on će "primati" pacijente bez zakazivanja termina i uz, kako obećava, minimalna čekanja.

Kažnjen jer je progutao živu ribicu

Britanski sud odredio je novčanu kaznu jednom mladom Britancu koji je snimljen kako jede živu crvenu ribicu iz akvarijuma, saopštilo je danas britansko Kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA).

Bosanski odgovor na Van Dama

Da stanovnici Bosne imaju nepresušan smisao za humor pokazuje i parodija na reklamu za Volvo u kojoj glumac i majstor borilačkih veština Žan Klod Van Dam pravi špagu između dva kamiona u pokretu.

Ovo su najmirnije zemlje sveta

Svet je 2013. godine postao manje mirno mesto u odnosu na godinu pre, ako je suditi prema Globalnom indeksu mira Instituta za ekonomiju i mir (IEP), koji u prošloj godini beleži povećan broj samoubistava.

VIDEO: Slika vaginom

Tokom "Art Cologne" senzacije u Nemačkoj, umetnica je slikala farbom za jaja koju je istiskivala iz vagine.

Rogata "lada niva" jednog Zemunca

"Tri puta sam išao u policiju jer su mislili da sam lud kad su mi videli automobil. Nakon toga više me nijedan saobraćajac ne zaustavlja, jer me svi znaju i samo se smeju. Ukrase skidam samo kad treba da registrujem automobil", priča Novak Grbović (69), vajar iz Zemuna o svom vozilu, atrakciji s beogradskih ulica.

Osuđen na zatvor ali zaboravili da ga zatvore

Kornelijus Majkl Anderson (36) iz Misurija, SAD, uhapšen je zbog pljačke koju je izvršio 1999, jer je država zaturila njegov slučaj i setila ga se 13 godina nakon što je osuđen na isto toliko godina zatvora.

VIDEO: Jednonogi mladić igra fudbal u reklami za Mundijal

Uprkos tome što se rodio sa jednom nogom Niko Kalabria je oduvek sanjao da postane slavni fudbaler. Sada mu je 19 godina i ceo svet gleda priču o njegovoj hrabrosti i upornosti zahvaljujući reklami za Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje se ovog leta održava u Brazilu.