Novosadski informativni portal 021

Zabava

Totalno pomračenje Meseca 15. aprila

Totalno pomračenje Meseca, odigraće se u ranim jutarnjim satima 15. aprila, započinjući retku sekvencu četiri potpune lunarne eklipse koje se očekuju u sledeće dve godine.

Putnici proveli 34 sata u avionu

Avion kineske kompanije na liniji Njujork-Hongkong bio je zbog oluje zadržan više od 16 sati na jednom aerodromu u Kini, a putnici su svo vreme proveli u avionu. Njihov ukupan boravak u avionu, dok nisu stigli na odredište, premašio je 34 sata.

Više čuvara nego zatvorenika u Holandiji

Holandska vlada suočena je sa neobičnim problemom: kapaciteti zatvora u toj zemlji prvi put nisu popunjeni i u njima trenutno ima više čuvara nego zatvorenika, zvanični su podaci holandskog Ministarstva pravde objavljeni danas.

"Napredna" trešnja iz svemira

Prevremeno cvetanje trešnje čija je koštica bila poslata u orbitu iznenadilo je i zadivilo naučnike i budističke kaluđere koji o njoj brinu.

Šveđani uvode radni dan od šest sati

Lokalna vlast u Geteborgu predstavila je zanimljiv predlog - šestosatni radni dan, koji bi trebao uticati na smanjenje bolovanja, sretnije osoblje i veću produktivnost.

Čistačice u smeće bacile skupocenu sliku?

Slika koja je pre dva dana prodata na aukciji u Hong Kongu za 3,7 miliona dolara, nestala je bez traga, saopštila je policija, dok mediji nagađaju da je završila u smeću, gde su je nehotice bacile čistačice.