Novosadski informativni portal 021

Zabava

Indijcima kondomi preveliki

Istraživanje među 1.200 muškaraca u Indiji zaključilo je da su prezervativi proizvedeni po međunarodnim normama preveliki za većinu indijskih muškaraca.

Neguju običaj pozajmljivanja žena prijateljima

Nomadska plemena na severu Namibije tradiciju pozajmljivanja žena prijateljima neguju već generacijama, ali pitanje regulisanja te tradicije kako bi se sprečilo širenje virusa HIV-a izazvalo je žustre rasprave o pravima žena.

Bizarne odluke pojedinih diktatora

Mislili ste da je Kim Jong Un posebna i pomalo čudna ličnost kad mu uopšte pada na pamet da donosi propise o frizurama? Možda i jeste ali definitivno nije jedini, a ni najčudniji.

Živeo u stanu od 1,56 kvadratnih metara

Vlasnik minijaturnog stana u Parizu, od svega 1,56 kvadratnih metara, i agencija preko koje je iznajmljivan, moraće da plate 10.000 evra na ime odštete stanaru koji je u njemu živeo 15 godina.

Novčanica prodata za 220.000 evra

Jedini poznati primerak prve australijske novčanice, štampane 1817. godine, prodat je na aukciji za više od 220.000 evra, saopštila je aukcijska kuća Nobl Numizmatiks (Noble Numismatics).

Čuvajte se "vocapitisa"

Nakon što je u Velikoj Britaniji zabeležen pokušaj samoubistva mladića, koji je opsesivno pokušavao da uslika savršeni selfi, u Španiji je prvi put dijagnostikovana bolest - "vocapitis" (WhatsAppitis).