Novosadski informativni portal 021

Zabava

Holandija dobila svetleći autoput

Tehnologija svetleće horizontalne signalizacije, koju su 2012. predstavili holandski studio Roosegaarde i kompanija Heijimans, po prvi put je našla praktičnu primenu na jednoj deonici autoputa u toj zemlji.

Saosećanje se može naučiti

Psiholozi već dugo koriste pojam inteligencija, koju je teško definisati, jer je većina ljudi obično brka s pameću, iako bi zapravo bilo tačnije govoriti o bistrini.

Snimljeno kako Saturn pravi novi mesec

Američka svemirska agencija NASA objavila je da je letelica "Kasini" snimila formiranje malog, ledenog objekta unutar Saturnovih prstenova, koji može da bude novi mesec, piše "Sajens rikorder".

Frizura Kim Džong-una nije šala

Vlasnik jednog frizerskog salona u Londonu pomislio je da će njegova šaljiva reklama namamiti klijente, ali je umesto toga na sebe navukao gnev predstavnika ambasade Severne Koreje.

Kako se Uskrs slavi širom sveta

Uskrs se širom sveta proslavlja na najrazličitije načine - uz tradicionalnu trpezu i zanimljive običaje, od "lova na jaja" po baštama i svečanih povorki do puštanja zmajeva, polivanja vodom i vezivanja nogu vrbovim prućem, a sve u slavu zdravlja, snage i preporoda.

Kako izgleda savršeno telo žene?

Brend donjeg veša "Bluebella" sproveo je anketu u kojoj je zamolio volontere da odgovore na pitanja o savršenom izgledu, tako što su stvarali idealno telo od delova tela raznih poznatih osoba.