Novosadski informativni portal 021

Zabava

Njegov mali penis izazvao smeh porote

Tokom suđenja Britancu Maksu Klifordu naizgled nije bilo apsolutno ničeg smešnog, ali vest o njegovom slučaju dospela je u strane medije zahvaljujući smehu porotnika.

Robot napisao vest o zemljotresu

Los Anđeles tajms prvi je objavio vest o zemljotresu koji je nedavno pogodio Kaliforniju. Udarnu informaciju objavio je u roku od samo tri minuta - zahvaljujući robotu-novinaru.

I NASA najavljuje propast sveta

Kao i Rimsko carstvo i civilizacija Maja, moderni, industrijski svet kakav poznajemo danas mogao bi, takodje, da nestane, ističe se u studiji Centra za svemirske letove Godard Američke svemirske agencije (NASA).

Ukraden deo freske iz Pompeje

Lopovi su odvojili i odneli deo freske iz drevnog rimskog grada Pompeje, što je dodatna šteta na jednoj od najvažnijih arheoloških lokacija u svetu gde već ima problema nakon što se jedan zid srušio pre dve sedmice posle jake kiše.

Evo kako bi mogli ubuduće da muče zatvorenike

Biotehnologija bi u budućnosti mogla da dostigne stepen razvoja kada će moći da "prevari" um zatvorenika tako da će imati utisak da su odslužili kaznu od 1.000 godina zatvora, tvrdi grupa naučnika.

FOTO: Nosom vukao kombi

Džang Jilong je izveo najbizarniji podvig na Sajmu automobila u Kini, kada je, obučen u kostim Ume Turman iz filma "Kil Bil", pomerao kombi koristeći samo svoj nos.

Kako će se živeti 2114?

Prema oceni vodećih svetskih ekonomista, 2114. godine robota će biti svuda, u Sibiru će se uzgajati poljoprivredne kulture, a ljudi će u proseku živeti po 100 godina.