Novosadski informativni portal 021

Zabava

Pošta otvorila "Sekretarijat Deda Mraza"

Jedna pošta nedaleko od Bordoa, na zapadu Francuske, otvorila je, treću godinu zaredom, odeljak "Sekretarijat Deda Mraza", u kojem poštanski službenici odgovaraju na pisma upućena Deda Mrazu.

Prodaja "smartfona" u ovoj godini premašuje milijardu

S obzirom na to da se kraj 2013. godine uskoro bliži, izveštaj Međunarodne korporacije koja se bavi podacima (International Data Corporation) tvrdi da će isporuka smartfona u 2013. premašiti milijardu, zahvaljujući prazničnim kupovinama.

Rusi podižu cenu votke

Rusija planira da podigne minimalnu cenu votke kako bi smanjila potrošnju alkohola, uprkos rizicima da će se zbog toga alkoholičari okrenuti ilegalnom alkoholu.

FOTO: Gole devojke reklamiraju kovčege

Pogrebno preduzeće iz Poljske koje proizvodi i kovčege, uradilo je kalendar za 2014. godinu u kojem se mogu videti gole devojke koje reklamiraju različite modele sanduka.

Dinosaurusi kakili zajedno

Pojedini veliki biljojedi, poput slonova, nosoroga i kamila, okupljaju se ne samo da bi zajedno jeli, već i da bi se grupno "olakšali".

Kafići na groblju sve popularniji

Iako se ne smatraju idealnom lokacijom za ispijanje popodnevnog čaja, sve je više kafića na grobljima evropskih metropola u koje ne zalaze samo ožalošćeni, već i lokalni žitelji, ali i turisti.

Pravi ramove za slike od placente

Amanda Koton (25) sa univerziteta u Brajtonu pronašla je način da od sasušene placente napravi ram za sliku koji nakon obrade podseća na mermer, a ova tehnika već mami mušterije među mladim majkama.