Zabava
04.07.2015.
17:45
Dubai nema uobičajene probleme kao što su nezaposlenost, kriminal i stambeno pitanje. Dubai pati zbog napuštenih skupih automobila.
  • poznanik

    04.07.2015 20:42
    Samo mala ispravka.Serijat NE kaznjava duznike, bar ne u smislu obicaja u Evropi i SAD.To dolazi od problema koji je Muhamed morao da resava cim je ustanovio islam kao religiju medju plemenima u Arabiji - pretnja da svi padnu u duznicko ropstvo, toliko je tada bila losa situacija u Arabiji zbog stalnih ratova Istocnog rimskog carstva (Vizantije) i Persije (Iran) koji su potpuno blokirali trgovinu sa Arabijom.Da ne davim previse,treba potraziti nesto poput islamic banking or sheriat banking na netu - sustina je da su oni, uprkos opstem misljenju,znatno vise blagonakloni prema novcanim pitanjima i sudbimama ljudi koje novac odredjuje. Nije ovo odbrana serijata, Boze sacuvaj,samo licno misljenje - bankrotirani Arapin ce pre napustiti ili pokloniti nesto od vece vrednosti nego da na to i dalje placa obavezni porez drzavi (tzv.zakat koji za strance moze ici i do 85 procenata vrednosti robe).
  • B

    04.07.2015 20:19
    Gde? Gde? GDE??? Ja se patim sa Saxom, a mogu da uzmem Ferari za male pare :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna