Zabava
20.02.2016.
19:58 > 20:03
Internet preduzetnik Istok Pavlović objavio je na svom Fejsbuk profilu zanimljiv post koji detaljno razotkriva najveću predrasudu da su Srbi "crni" zbog mešanja sa Turcima.
  • Dr

    03.12.2022 02:22
    Nema cistog naroda
    Evropom dominiraju cetiri tipa muske Y haplogrupe, I jedina Evropska, R1a i R1b iz pontskih stepa i E1 iz Afrike. i grupu imaju Nordijci i Dinarci, R1a Sloveni, a R1b cela zapadna Evropa. E1 je dominantnija na jugu Balkana i Evrope. Na Balkanu mediju Slovenima, bez obzira na narod najdominantnija je I, zatim R1a , pa ostale. Grupa R1b je u svojoj invaziji na Evropu izvršila genocid starosedelackog zivlja, pa niko danas nema gene po muiskoj liniji starih Vincanaca. Jedina starosedelackog genetika Evropska je I i na Balkan je dosla sa Slovenima, odnosno sa R1a.
  • Жарко

    24.05.2022 02:36
    Русофили
    Ови русофили лију сузе док читају, наравно да нисмо словени, још гледам овог мамлаза што је написао да је Е1б словенска и да је тако доспела код Срба, мамлазе да ли си ти икада чуо да су Срби бежали у Украјину због немаца, зато Украјинци имају доста И2 око 21%, а имају око 4% Е1б исто због Срба, код пољака Е1б не прелази ни 2% док је код Срба 20%, нема логике да је Е1б Словенски ген јер га код Словена најмање и има то им се појавило после другог светског рата јер су Срби, Албанци и Грци мигрирали тамо, драго ми је видети ове русофиле како плачу јер нисмо словени као руси, ако мене питате мислим да су нам најближи Бошњаци Хрвати, Бугари, Грци и Албанци (наравно сви око нас) а најдаљи су нам Скандинавци и Руси!
  • Adam Najstariji

    26.02.2016 01:11
    Ipak Sloveni
    Boja koze je rezultat evolutivnog prilagodavanja sredini sa
    malo suncanih dana, jer olaksava sintezu vitamina D. A
    Balkan je suncaniji od Baltika. Iliri su zato bili tamniji
    od Slovena. R-M458 ( najcesci kod Poljaka i Luzickih Srba)
    nije jedini "Slovenski" gen. Poljaci i Ukrajinci imaju oko
    5% E-V13 ( najcesci kod Albanaca, Grka i juznih Italijana).
    Dakle oko 1/4 E-V13 kod Srba je slovensko, a 3/4 balkansko.
    Slicno vazi i za druge haplogrupe. Oko 60% Srba ( govorimo o
    muskarcima) je slovenskog porekla, kao i oko 75% Hrvata, 50%
    Bugara, 25% Albanaca, 15% Grka i 10% Turaka. Doseljeni
    Sloveni su bili brojniji od zatecenih "Tracana i Ilira".
    Genetika ne moze dokazati ko je Srbin ili Hrvat jer je to
    stvar licnih uverenja, ali moze pokazati gde vam zive rodaci
    i odakle su vam dosli preci. Oko 5% Turaka, 2% Madara i 1%
    Bugara ima haplogrupe karakteristicne za istocnu Aziju.
    Tursku su jos pre nekoliko hiljada godina naselila
    indoevropska plemena, pa nije cudo sto su slicni
    Indoevropljanima. Madari i Austrijanci su
    genetski mesavina Slovena i Germana. Rusi su asimilovali
    balticka i ugrofinska plemena, ali genetski su vecinom
    Sloveni.
  • Svi smo jedno

    23.02.2016 16:36
    S obzirom da svi (cela planeta) potičemo od prvog para (Adam + Eva) ,trebalo bi da se osećamo kao velika zajednica srodnika. Na žalost, u celom svetu uvek ima onih koji zarad moći i novca,uspevaju da zavade i zarate ljudsku zajednicu i da okrenu brata protiv brata...
  • Marko

    23.02.2016 15:19
    Sloveni došli i izdominirali... :D :D :D o bože ;D
  • Hrvat iz Vojvodine

    23.02.2016 14:04
    Imam utisak da srbski nacionalisti ste sami sebi stvaraju Hrvate-nacionalsite.
    Stalno nabijaju da Hrvati ne postoje da nemaju istoriju kulturu (a eno postoji i država i narod) zar to nije govor mržnje.U Hrvatskoj niko ne negira postojanje Srbije i Srba. Što je još gore izmišljaju da su nastali od srba, pa čak i da jesu (a nisu) koji to narod genetski mrzi svoj dio ?
    Čitam neki dan na b92 komentare kako su "Hrvati iskompleksirani".Ja verujem da u Hrvatskoj postoji mržnja prema Srbima,a ne kompleks. Ali isto tako i razumem dobar deo te mržnje, kada te neko godinama medijski negira i šalje ti znake mržnje i smatra te "genetskim otpadom svog naroda" pa ko bi želeo da se druži sa takvom osobom?
    Ja sam Jugoslovenski orijentisan Hrvat koji je odrastao u Vojvodini i nisam bio ratno opredeljen 90tih. Međutim što više vreme prolazi sve mi je jasnije zašto je Hrvatska htela da se otcepi.Jer ko normalan želi da živi sa prepotentnim umišljenim osobama kao što su srbski nacionalisti, koji negiraju istoriju, izmišljaju mitove i misle da su najbolji na svetu, a niko za njih skoro i da nije ni čuo.Kao što vidim i sve više Vojvođana iz svih naroda pa i srpskog počinje da uviđa tu činjenicu.Jedina greška devedesetih je da su trebale jugoslovenske snage da se ujedine i skinu nacionalsite sa vlasti, jer lakše bi se Hrvati branili od srbskog nacionlaizma unutar Jugoslavije, nego što danas je moguće.
  • Anominus

    21.02.2016 22:35
    Nek objavljuje sta god hoce, ali mentalitet i geni su turski, samo malcice ublazeni. Sto juznije idete, vise cete se uveriti.
  • Milana

    21.02.2016 15:59
    Izvor?
    Ne videh ni kod Istoka podatak odakle mu izvor tih informacija. Bilo bi kulturno od njega da navede izvor (literaturu, naučnu studiju i sl.) kad daje ovakve informacije (on je valjda neki naučni radnik). Nemam ništa protiv ovog što je napisao, samo bih volela da vidim izvor.
  • Grof

    21.02.2016 15:21
    Nemate pojma.
  • NS_BOB

    21.02.2016 13:51
    Eto naučnog dokaza da su Makedonci u stvari Srbi "so teškata govornata manata". :P
  • Kalauz

    21.02.2016 04:50
    Ovo je bez veze
    Logički je da oni koji imaju najsličnije gene i liče jedni na druge što nikako nije slučaj sa Makedoncima koji su niži tamniji od Srba.
    Čak se pre svega Srbi međusobno razlikuju pa na primer mi Vojvođanski Srbi smo svetlije puti od Srba sa juga Srbije.
    Ovde nisu navedeni Hrvati a znamo kako su nastali.
  • tvrtko

    21.02.2016 04:22
    Gluposti...
  • Denis

    21.02.2016 00:53
    Izmisljena kategorija
    @Zlaja - Ovaj tekst upravo govori o tome da su narodi izmisljena kategorija pa samim tim ni Srbi ni Makedonci ne postoje bar u onom smislu kako se misli - jer njihovi pripadnici nemaju iste gene.
  • reip

    21.02.2016 00:07
    jasta
    @Pier

    Brate, jesu, kako znaš? Vojvodjani se za razliku od Srbijanaca ne mešaju samo sa ovcama.
  • Pier

    20.02.2016 22:10
    A vojvodjan!??
    Zar nisu Vojvodjani i anatomski drugaciji od ljudi koji zive sa druge strane reke sem sto su kultoroloski superiorniji?! Vojvodjani su sa Kriptona!!
  • Zlaja

    20.02.2016 21:29
    Još kad bi Makedonci postojali kao narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna