Autor: Beta

Zabava
06.10.2020.
06:56
Britanska rok grupa "Led Cepelin" zvanično je dobila sudsku bitku započetu pre šest godina kada je jedan kalifornijski bend podneo tužbu zbog plagijata svetski poznate pesme "Stairway to heaven" iz 1971.
  • Nemanja

    06.10.2020 17:18
    During the war...
    Dok sam pomalko udarao u gitaru, kad god bih mislio da sam nešto iskomponovao što zvuči pristojno i okej, čak i dobro, ispostavilo se da sam samo "skinuo" neku već postojeću deonicu...

    Da me ubiješ, ja ovde čujem bukvalno jedan akord (razložen) koji mi liči na Stairway (ili obrnuto). U svakom slučaju, struktura je toliko drugačija, da sve i da je Pejdž direktno i ciljano maznuo, opet bi to bio "prepev" a ne plagijat.
    Ne slušam nešto bluz, npr, ali tamo ima toliko istih deonica, strofa i refrena, da bi tužakanje oko copyrighta odgajilo desetine generacija advokata.
  • Sir Nose

    06.10.2020 09:23
    pa jeste ista melodija no su englezi to razvukli sa dugom gitarskom solo deonicom... pazite,muzika ima 12 tonova te je odavno sve prepevano/prepleteno samo moras biti dobro stos kaze'potkovan'znanjem pa da napravis super pesmu koja na keca ulazi u uvo svakom a tu istu je neko vec snimio pre 60god(primer)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna