Autor: Klix.ba

Zabava
16.01.2021.
22:46
Britanac Džejms Hovels je slučajno u smeće bacio hard disk na kojem se nalazila kriptovaluta bitkoin koju je "štedeo" na laptopu dok mnogi nisu znali da postoji. Sada nudi 70 miliona dolara ukoliko mu vlasti dopuste da iskopa deponiju.
  • Boris

    18.01.2021 17:05
    @Lala
    Opovrgnuo bih te rado ali nisam uspeo da pročitam tvoj komentar. Možda da ponegde staviš makar tačku, ako ne i zarez, bilo bi lakše razumeti dubinu tvoje mudrosti.

    BTC i ostale crypto valute imaju jako dobru ideju. Definitivno će pre ili kasnije biti komercijalisana i eksploatisana i tako dostupnija široj masi, samo što će do tada već i banke naći neki način da profitiraju od nje.

    Što se tiče toga da je ovo sve balon koji može da pukne u svakom trenutku... to je istina koliko je istina da je ceo monetarni sistem bez pokrića ogroman balon koji 'diše'. Crypto valute imaju mnogo brži taj ciklus 'pucanja' i 'naduvavanja', iz prostog razloga što nisu regulisane (još uvek), i što nisu u širokoj upotrebi. Kasnije će jednostavno pratiti svetsku ekonomiju i berzu.

    Loš utisak se ostavlja kada se naglašavaju vesti o tome koliko je neko izgubio, kupio po ovoj ceni, prodao po onoj, itd... Znam da su se mnogi obogatili na rudarenju ili preprodajama, ali takvih nema jako mnogo. Više ima onih koji su pukli jer su se nadali ne znam kakvoj brzoj zaradi uz pomoć crypto valute, pa su se prešli. Ali gledati to kao jednu od potencijalno pametnih investicija, sagledati sve rizike, itd... ne vidim ništa loše u tome, niti treba bežati od toga. Neko će krenuti da gaji pečurke u podrumu, a neko će rudariti bitcoin.
  • Lala 3

    17.01.2021 22:18
    @Lala 2
    Država uvodi to zato što je korumpirana i zato što je državni vrh umešan u rudarenje na farmama na severu Kosova gde ne plaćaju čak ni struju. To je obična kockarnica i idealna platforma za pranje para u koju običan svet nikad neće imati poverenja upravo zbog velikog broja malverzacija. BTC je osnovno platežno sredstvo na dark i deep netu a ti živiš u ništa boljoj državi
  • Lala 2

    17.01.2021 10:17
    Logika
    Lalo samo razmisli zašto država uvodi porez na podizanje profita od BTC-a. Sigurno nije da bi ga ugušila, već da bi ga implementirala u sistem. Lik iz Pančeva je kupio hotel od toga... Toliko o "magli" o kojoj ti pričaš...Decentralizacija novca je dobra stvar, a ono o čemu treba diskutovati je kako sprečiti zloupotrebu
  • Lala

    17.01.2021 07:56
    Samo
    Samo nek oni kopaju rudare al komp trosi struju pa moras da ga kupis i to masinu bas koja ooet kosta znaci treba ti ziv novac onda ziv novac da razmenis preko neke. Menjacnice koje nije dzabe onda sve to ulozis i cekas kao kockarnica oce biti ili nece aa imas virtuelni nivac kojim ne mozes da platis nov auto struju ili nesto dr .Kao komp resava algoritme neke silne i kao rudari .Od onih prijavljivanja kao igrica.Bitno je da ceo proces traje dok nov novac ulazi a rezultat magla .jedino ko je pametan da proda u nekom trenutku i izvuce svoje pare napolje .al opet ulog komp barem 1000 eura pa ulog za bit isto pa struja i jos ako navodno niste na mrezi ne rafi taj komp onda mozete i da izgubite nesto znaci u Srbiji BANANA VI MOZETE I STEUJE DA NEMATE STO NIJE CUDNO I ODE.Banke su legalni zelenasi a ovo je napravljeneo da se izbegne ali neka me opovrgne neko ko se bavi time da komp resava danima nocima rudari pa ne resava sifre banaka i to iz celog sveta neko je lepo smislio sve to da ziv novac ubacite da se vrti da se ne zna ko koristi vas novac do momenta prodaje ili i ko vam je garant sta je garancija vama da to nece puci kao piramidalne banke onaj gore ima korist sve do god ima novih tako je i ovde neko ulozi veliku lovu ubaci dobije i digne ali ce sitne ribe da odvise ostace i bez to malo jer ovi Naju kad je pucanje i dice lovu kao kladionice samo moderniji tip pitajte ove iz dafine.Gde je papir garancija ne postoji postoji rizik samo
  • jova

    17.01.2021 06:27
    Priče za malu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna