Autor: RTS

Zabava
20.04.2021.
07:44
Dovitljivi Tajvanac dosetio se kako da dobije što više plaćenog odsustva - ženio se četiri puta i tri puta razvodio za samo 37 dana. Sud je presudio da nije prekršio zakon, već da ga je nemoralno zloupotrebio.
  • Nick Nejmovic

    21.04.2021 10:27
    ...
    Nazadnjaci rade sta hoce i bez zakona. Uopste se ne trude da nesto "pokriju" ili "izigraju". Zato meni ovo deluje kao simpaticna vest gde ipak postoje neki zakoni i u okviru njih se deluje. Tamo ce vlast mozda dpuniti podzakonskim aktima pa spreciti ovakve zloupotrebe dalje, ali gde smo mi kad kod nas nikakav zakon nema snagu. Imamo bandu na vlasti koja bukvalno nista ne postuje i izivljava se na nama. Gde smo mi?!
  • MarkoNS

    21.04.2021 01:05
    Ovako on moze do penzije!!! Sjajno.
  • Uroš

    20.04.2021 14:21
    @neko
    Ovde to neće proći.
    Pročitajte zakon o radu
    "do 8 dana godišnje.."
  • marko

    20.04.2021 14:08
    @Neko

    Pa i jeste okej, naravno da je okej i treba da bude okej. Ne postoje "rupe" u zakonu. Pojam "rupa" podrazumeva da nešto nedostaje, da je zamišljeno da postoji ali ga nema. Jednostavno zakon takav kakav je predstavlja celinu, i ako neku primenu zakona vidimo kao nemoralnu treba raditi na tome da se ta primena reguliše, pa i zabrani ako treba. Međutim dok se to ne desi, zakon se primenjuje kako je napisan, i ne sme biti drugačije.

    Sama ideja "rupe u zakonu" je jako opasna jer je u njenoj osnovi pretpostavka da postoji neki apsolutni i svima prihvatljiv sistem pravde a da su pisani zakoni samo fizička manifestacija tog sistema. Na žalost to je zabluda i jedini sistem pravde je onaj koji mi kao društvo stvorimo i zapišemo. Dakle to što je zapisano je zakon i pravda a ne naš lični doživljaj morala. Ako ćemo da državu temeljimo na ličnom moralu onda nam pisani zakoni ni ne trebaju zar ne?
  • Neko

    20.04.2021 11:16
    Samo kazem
    Imam jednog kolegu koji upravo razmislja na taj nacin, i smatra da je to sve ok. Jednostavno, rupa u zakonu je za njega boljitak, dok bi na zapadu trpeo sankcije. Sad ste mu dali jos jednu ideju, kako da izigra sistem...
  • Ahab

    20.04.2021 08:10
    Obzirom na efikasnost i revnost ovdasnjih sudova, ovde bi pre docekao penziju nego 3 razvoda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna