Zabava
29.11.2021.
09:02 > 15:33
U nameri da proširi svoj rudnik gvožđa australijska rudarska kompanija "Rio Tinto" je u maju 2020. godine minirala i uništila aboridžinsku pećinu staru 46.000 godina.
  • Marko

    30.11.2021 22:58
    Pismenost ce i dovesti svet
    Dovesti do dna,shvatite cev jednom pismeni da vas nepismeni i bez skole Jos uvek hrane.Mogli bi samo da posete da nije njih .Dosta vise o tom skolovanju i zatupljivanju nekakvim fakultetima.
  • Nemanja

    29.11.2021 18:59
    Ponoćno ulje
    Lep i poučan tekst o Midnight Oil.
    Nažalost, od subote za sve nas važi samo jedna druga pesma, jednog drugog benda:
    Refuse/Resist!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=6ODNxy3YOPU

    P.S.
    Može i Territory
  • Za i protiv

    29.11.2021 17:26
    @Mrmot bez folije
    U redu, onda narednih 100 godina nemojte ništa raditi, ne puštajte nikoga u zemlju, nemojte razvijati industriju, ne privlačite ničije investicije, izolujte se potpuno i živite od jutra do mraka prepričavajući bajke. Vaša bezgranična pamet je za sada postigla da ste među poslednjima u Evropi, ali verujem da ako se potrudite možete pasti i niže od toga. Priznajem da sam pogrešio što pokušavam razumnu komunikaciju sa građanima od kojih svaki treći nema ili ima završenu samo osnovnu školu. Slobodno nastavite život u vašem crno-belom svetu, puno dobrog će vam to doneti.
  • samo jako, sve bloki

    29.11.2021 16:24
    Sve trba da stane, sve treba blokirati. Sad vidimo šta bandu boli i tu treba burgijati. Glumili smo ovce godinama šetajući, bandu nije za to briga. Sve kad blokiramo ima da mu pregore osigurači.
  • Ponocni Moler

    29.11.2021 15:39
    @JLZ Nije bitam DS(koji je glavni krivac za ovaj fasizam)!!!Problem je u tome da se to ne dogodi!!!Da se ne zagade reke!!!Da se ne zagadi pijaca voda!!!Jel razumes botino???
  • Bojan

    29.11.2021 15:36
    @Rale

    Svi ste glasali za Slobu dok je uništavao zemlju i davio (polu)uspešne fabrike u blatu korupcije, nemaštine i ekonomskih blokada, a onda ste uhvatili da drečite na one koji su te fabrike prodali za dve tepsije ribe, a vredele su u vrh jednu. Marš bando neradnička.
  • Mrmot bez folije

    29.11.2021 15:23
    @Za i protiv
    Jeste, a nadzor ce da rade dzedaji jasuci na jednorozima, dok Deda Mraz sa eElfovima vrsi reviziju budzeta. Kakva bajka, pa da je tako ovoga ne bi bilo, a ova se zemlja ne bi zvala Srbija., Pa mi imamo mnoge zakone, koje se primenjuju samo na one sa dna lanca ishrane. Evo, hoces da uplatis 100 ooo dinzi, daj LK. A tektkica iz Toronta ili Vankufera donela 240.000 dolaa bez traga i potvrde. Stvarno? U ovj bajci je falio samo Uskrsnji zeka, pa da i on nekome donese cetvrt miliona.....
  • @Rale

    29.11.2021 13:28
    Apsolutno se slazem da su lopovska djubrad i vlast i opozicija. Ali dojadilo mi je vise slusati o jadnim otpustenim radnicima. Oni su bili VISAK koji je bio na teretu drzave, da nisu bili ne bi dobili otkaze, socijalnu politiku i politiku zaposljavanja treba drugacije preurediti, tako da se broj nezaposlenih svede na minimum ali ne sa radnim mestima koja ne stvaraju zaradu i na teretu su poreznika. Brdo tih firmi iz SFRJ su bili teski gubitasi upravo zbog toga i naravno da kad su firme privatizovane da privatnik ne zeli da placa radnika koji je suvisan. Slicna je situacija i danas, minimum 15% radnika na drzavnom budzetu su viskovi koje treba otpustiti, a broj botova sve vise i vise raste. Nasi potomci ne treba da placaju nase greske i dugove.
  • Bibi

    29.11.2021 13:07
    Što više ovakvih tekstova! Bravo!
  • Rale

    29.11.2021 12:34
    @Monti Pajton
    Dok su ovi koji su bili pre njih a sad oće opet, krojili zakone tako da meni i tebi bude dobro a oni da budu sluge naroda. Molim te.....
    Bre pola zemlje su izbacili na ulicu rasprodavši sve fabrike. Ovi su krš ali su za te što bi ponovo da jašu premija (ma koliko to užasno zvučalo)
  • Monti pajton

    29.11.2021 12:12
    @ za i protiv
    Druže, ovi ljudi koji sebe nazivaju našom vladom, kroje zakone kako njima odgovara. Dok su oni tu gde jesu, neće biti ni korisnih zakona, a ni sprovođenja i korišćenja istih. Znači, moramo zemlju da dižemo od nule, a potom, posle ihahaj koliko godina, razmatrati investitore
  • Za i protiv

    29.11.2021 10:50
    Nije čak ni važno što je ovaj "Rio Tinto" doveo upravo DS u Srbiju. Nije rešenje ni u paušalnom odbijanju svega i svakog investitora jer se taj ogrešio na drugim mestima. Nijedna strana kompanija, pa bilo čime da se bavi, ne može raditi protivno zakonima. Ako radi protivno zakonu ima da snose sankcije i budu sprečeni. Akcenat se pogrešno stavlja na sprečavanje bilo kakvog istraživanja ruda, bilo kakvog investiranja, samo protiv protiv protiv, umesto da se akcenat stavi na sprovođenje zakona i rešavanje problema koje evidentno imamo u tom resoru. Ovako ne možemo nikada napredovati, ne samo zbog odbijanja stranih investicija već i zbog te pravne nesigurnosti koja nas sve pogađa. Verujem da se ruda može vaditi i na ekološki način, sve što je potrebno je da sprovedemo zakone, oformimo ako treba i građansko udruženje koje će imati zakonsko pravo da svakodnevno nadgleda procese tokom eksploatacije. Ne možemo samo biti protiv svega i ne raditi ništa.
  • Bravo

    29.11.2021 10:48
    To say fair's fair, bravo Varnju!
  • Iznogud

    29.11.2021 10:05
    JLZ
    Znači ovako, DS i njeni sateliti, oni koji su rasprodali čitavu privredu, zatvorili srpske banke, prodali izvore vode, stvorili tajkune..., sad se bune protiv nekog Rio Tinta iz Australije, jer je to odrađeno bez provizije za njih!?
    Sad su se sjetili da smo u međuvremenu postali kolonija?
    Pa zar Vučića i SNS nisu stvarali oni u saradnji sa stranim ambasadama? Zar nisu oni prvi priznali poslanički status otpadnika iz SRS-a, te uz pomoć ambasada i ambasadora, posebno Montgomerija, stvorili SNS?
    Šta je sad, u čemu je sad problem?
  • DR

    29.11.2021 09:36
    @ne
    Ne razumem sve ovo. Ja sam doboko uveren da je većina Sribije već prodata - samo to je neprijatno da se napiše. Energija nam je sigurno pod ruskim monopolom. Ko je vlasnik novosadske mlekare? Ah da - ona ne postoji više.

    Pa bili su ti englezi koji nisu kupovali mleko od domaćih proizvođača. nego su uvozili mleko u prahu i mešali sa vodom.
    Nemamo mi prijatelja ni na zaadu ni na istoku. Treba samo pametno raditi
  • ne

    29.11.2021 09:12
    Ne razumem sve ovo. Ja sam doboko uveren da je većina Sribije već prodata - samo to je neprijatno da se napiše. Energija nam je sigurno pod ruskim monopolom. Ko je vlasnik novosadske mlekare? Ah da - ona ne postoji više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna