Autor: Beta

Zabava
27.12.2021.
23:12
Direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić rekao je danas da je sve spremno za prikazivanje filma "Quo vadis, Aida" rediteljke Jasmile Žbanić.
  • Nesuđena rediteljka

    04.01.2022 09:28
    neka tamo
    Džabe se vi bunite. U Srbiji već oedeset godina samo crvena buržoazija deli pare, stanove i bavi se umetnošću. Dok oni budu upisivali i predavali na FDU, gledaćemo ovakve filmove. Meni su tražili deset hiljada evra na prijemnom da me prime na režiju!
  • bgd

    01.01.2022 18:01
    bgd
    @Novosadjanka Da,svako ima pravo da snimi film kakav zeli. Svako ima pravo da blati jedan mali narod koji je iovako dovoljno namucen sankcijama,ratovima,bombardovanjem... Svako ima pravo pa cak i pojedini sa srpskim imenom i prezimenom(glumci i reditelji),koji snimise pre par godina najogavniji film u istoriji kinematografije koji je nazvan SRPSKI FILM,kako bi se sve ogavno i bolesno dovelo u vezu sa srpskim narodom. Nasi glumci ucestvuju u antisrpskim filmovima kao da nismo dovoljno oklevetani i demonizovani od celog sveta zahvaljujuci Milosevicu,pa sad moramo i sami sebe da blatimo. Da nismo cutali o Jasenovcu i narodu koji je najvise stradao tamo,mozda devedesete i ne bi bile tako strasne jer ne bi postojalo plodno tlo za sirenje verske i nacionalne mrznje. Zato i sada ne smemo da cutimo o nekaznjenim zlocinima iz 90ih, da nam se iste nesrece vise ne bi ponovile,ni nama ni komsijama. Rece jednom jedan cuveni psihijatar "Empatija bez samopostovanja je autodestrukcija", empatija prema svim zrtvama da,ali i postovanje prema onim koje pripadaju srpskom narodu na prvom mestu, ciji su dzelati jos uvek na slobodi.
  • soolq

    01.01.2022 12:00
    o
    Zasto niko nije kaznjen za zlocine nad srpskim stanovnistvom? Vi sto udarate minuse na komentare o ubijenoj srpskoj deci u ratu u BiH, ne znam da li ste placeni da to radite ili imate neki drugi problem. Svi pricaju o 95, a niko se ne pita kakva su zverstva (do dan danas nekaznjena) pocinjena nad Srbima od 92-95.
  • Bbb

    01.01.2022 11:08
    Www
    A ko nama brani da snimimo dobar film o njihovim zlocinima? A ne Daru iz Jasenovca propagandnj film!
  • Srecko

    01.01.2022 06:48
    Trebalo bi ici napred
    Treba gledati gde smo sada i treba ici buducnosti u susret! Zaboravimo devedesete! Zaboravimo i ignorisimo povampirene likove koji nam se pojavljuju na nacionalnim tv stanicama! Da li sme ili ne sme nekom da se pripise pocinjeni genocid - najbolje pokazuje odnos danas prema vlastitom narodu? A opomena da izvesna posedovanja naouruzanja visoke tehnoligije "u diktatorskim rezimima mogu da dovedu do svojevrsnog genocida nad sopstvenim narodom" za ovaj nas prostor ne vaze, posto mi to naoruzanje nemamo, a kao pravoslavni hriscani i da imamo ne bi ga koristili! Zar ne? A sto se tice "genocida nad sopstvenim narodom", tek to stvarno jeste glupost, posto genocid podrazumeva drugi narod, osim ako se delovi svog sopstvenog ne ubijaju i "muski" zlostavljaju k'o tudje!
  • Pomen

    31.12.2021 21:09
    devedesete
    Sta cemo onda da kazemo za ubijenu porodicu Golubovic u Konjicu i hiljade drugih porodica gde su svi ubijeni, i koji nemaju zivu porodicu da ih se seca i ispostuje. Da li je ubijanje citavih porodica manji genocid od genocida u kome su zene i deca postedjeni? Da li te zrtve ne zasluzuju bar pomen ako vec za zlodela niko nije kaznjen.
    Citiracu profesora sa Svedskog univerziteta za medjunarodno pravo koji je rekao da je nekima rec genocid bitnija od razgovora sta i zasto se desilo jula 1995.
  • Sto da ne bude

    31.12.2021 16:33
    Politicki film
    FIilmom je izgleda dokazano da je u Srebrenici bio genocid i to na sledeci nacin: tvrditi da zene i deca nisu bile zrtve u Srebrenici i da zbog te cinjenice nije bio genocid - nije tacno! Te zene, na prvom mestu majke, ali i sestre i cerke, a cesto i supruge su "ubijene" na drugi nacin! One koje su to dozivele i deca koja su izgubila tamo oceve, mogu to da vam objasne, a nozda i vi shvatite ako pogledate film! A mozda ni tada to ne shvatite! Evo saveta, ako nemate majke, ako su vam one umrle, branitelji "negenocida" pitajte majke svojih sinova sta bi od njih ostalo po ubistvu nekog od njihovih najdrazih! Da li bi bio ubijen veliki deo njih, ako nisu im od dece deca ostala ili da li su potpuno ubijene, ako su ostale potpuno same?
  • Dr

    30.12.2021 12:54
    Futog
    Novi Pazar, neka se tu zavrsi cela prica da ne pravimo dalje problema. Eto bice premijera u Srbiji i kraj price i to u pravoj Srbiji !
  • Aleksa@

    28.12.2021 22:50
    Da se ima imalo
    Covecnosti..nebi Naser Oric i Ante Gotovina bio na slobodi a Ratko Mladic Milan Martic i stotine srpskih boraca osudenih jer su krivi sto su se branili ...Ovi su heroji NATO pakta a nasi "zlocinci"...Evo vidim i Rusija kriva sto brani Ruse u Ukrajini..i tamo Oluje Nato sprema i sankcije "agresoru" Dokle vise???ispada da nas 99 oslobađale Njemacke bombe po Bg Ns .???Blago nama jos samo da Čanak desnicu podigne u vazduh i zapjeva LILI MARLEN !!!!
  • Aleksa

    28.12.2021 22:07
    Zasto da ne
    Pa i Dara iz Jasenovca se prikazuje u Hrvatskoj. Ja procitao u Trecem oku.
    Ljudi, budimo realni. Mi smo dno dna. Da imamo i malo covecnosti u sebi ne bi razgovarali na temu Aide.
  • nikoz

    28.12.2021 18:29
    film nije umetnički nego politički..ende
  • rediteljka

    28.12.2021 16:35
    Novosadjanka
    Film je umetnički, nije dokumentarni! Svako ima pravo da snimi film kakav želi. Pa šta bi Nemci trebalo da kažu posle toliko filmova o drugom svetskom ratu?
  • a

    28.12.2021 12:55
    s
    Ovo pisem kao neko ko je pogledao film i ko nije srpske nacionalnosti. Film je daleko od kvaliteta koji su mu pripisali,ali da budi odredjene emocije i saosecanje prema nevinim zrtvama tog dogadjaja,to sigurno. Film je naravno antisrpski. Stvari moraju da se promene u regionu,a ne samo u Srbiji po pitanu slavljenja ratnih zlocina i oslobodjenih i osudjenih zlocinaca. To se nikad nece desiti,i dalje ce Srbi biti krivi sto su zivi,jer je Milosevic objavio rat mocnijem protivniku Natou i Klinton administraciji. Mi mozemo imati saosecanje prema svim zrtvama,ali da ne ignorisemo neke samo zato sto pripadaju narodu kojem je dodeljena uloga negativaca. Hilary Clinton je preporucila film,nju su cak i Amerikanci uhvatili u lazi vezano za rat u Bih. Pametnom dosta.
  • PurgerNS

    28.12.2021 12:45
    ima li u filmu srpskih civilnih žrtava u Podrinju ili se one puj pike ne važe?
    Bravo Jasna a bravo ti i mužu...i pozdravite Đurička
  • aga

    28.12.2021 11:08
    eto
    rekao sam ja , nije dobra diktatura ! eto , sada zbog diktature moramo da gledamo anti Srpski film , da opraštamo što nas ubijaju , da istrpimo da su Srbi najgori ! Dobro i u Hrvatskoj i Bosni se prikazuju filmovi gde su Bosanci i Hrvati negativci , ali kod nas je to omogućila strašna diktatura sa još strašnijim dfiktatorom ,koji još bezobrazan ide na noge narodu da sasluša probleme , još ne reši sve, nego većinu problema !Ali sve će se to promeniti kad demokratske snage bivšeg režima uspostave demokratski poredak , gde neće moći nas svako da proziva u našoj zemlji !Živela Srbija ....
  • Imali

    28.12.2021 10:16
    U filmu
    Sporednih uloga poput Nasera Orica...Abu Hamze iz odreda El Mudžahedin???Scena iz "Krvavog Bozica"??
  • Gox

    28.12.2021 10:15
    zabraniti
    Hoce li Srbij akao drzava da bar jednom pokaze doslednost i standard u svoji odlucama? Ako su rekli da ne moze - onda ne moze NIGDE u Srbiji da se prikaze. lNovi Pazar je, xteli oni to da priznaju ili ne, i dalje Srbija.
  • Nikola

    28.12.2021 10:01
    Krivo srastanje
    Južni Vetar je za BG i mlade u našoj zemlji. To treba da ih vodi i usmerava u životu. Uzroci i posledice ratnog ludila ostaju, to je seme duboko zasejano, redovno se zaliva nacionalističkom pljuvačkom, a ne patriotskom suzom, jer se više mrzi drugi narod i vera, nego što se žali za svojim žrtvama. Ovde vaspitavaju nacionalisti.
  • Aleksej

    28.12.2021 09:36
    Xexe
    Sve jasno iz naslova.
  • steta

    28.12.2021 09:27
    Tuzno je sto ovaj film ne moze da ima premijeru u Beogradu.
    Zapravo nam i otkriva da se ovde u sustini malo sta promenilo.
  • Milana Archive

    28.12.2021 08:50
    Za razumne u srbiji
    Da, treba pogledati uprkos obožavaocima ratnog zločinca. Preko neta lako ćete pronaći film za striming.
  • Q

    28.12.2021 02:27
    Y
    Poznate licnosti koje su preporucile film Dua Lipa, Barack Obama i Hilary Clinton.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna