Autor: 021.rs

Zabava
05.07.2022.
09:51
Pri kraju je snimanje filma "Heroji Halijarda" u režiji Radoša Bajića.
  • Zorica

    08.10.2023 15:24
    Ko o cemu Bajic o cetnicima
    Covek ne mesa istorijske dogadjaje za potrebe filma, a za sve u prvi plan stavlja cetnicki pokret i velicanje Draze!
  • Лиманац

    06.07.2022 12:44
    Слава херојима!
    Пуна подршка реализацији пројекта „Хероји Халијарда”!
    Крајње је време да се чује истина о Југословенској војсци у отаџбини, њеним делима и подвизима.
  • Džaba

    06.07.2022 09:18
    @ Sky
    Džabe im pričaš, luzeri više vole da ponavljaju svoje zločinačke bajke nego da se suoče sa istinom.
    Sad su im krivi amerikanci sto su pobedili, više su voleli da pobede cetnici, ovako su izgubili 45 godina, morali su da čekaju 90-te da se opet razmašu.
    I još uvek mašu…
  • Evo

    05.07.2022 16:56
    Eto
    O kakvoj, bre vi istoriji pričate, ucurujete se amerima samo iz sopstvenog interesa. Naši su ljudi uvek pomagali drugima u nevolji, ali nije ovo nikakva istorija to je jedna obična epizoda naše naravi i naše brige za ljude u nevolji.
    Koliko su samo ti ameri i njihovi pomagači koje zovete "saveznici" izbacili bombi na naš napaćeni narod i to baš u tom ratu kada nas, kako vi mislite četnici i kolaboracionisti oslobodiše fašističke čizme. Takvo učenje istorije već nas debelo košta. Toliko.
  • Sky

    05.07.2022 16:42
    @ @Sky
    Ako ste pažljivije pročitali, izvor koji sam naveo i jeste zapadni - Tomas T. Metison, danas kontra-admiral američke mornarice u penziji i nekadašnji predavač Mornaričke akademije. Link koji sam dao u prethodnom komentaru je Udruženje penzionisanih vojnih letača i padobranaca Srbije, a koje je citiralo Metisona...
  • @Sky

    05.07.2022 13:35
    Izvor: privatna arhiva autora. E pa super, batalicemo sve moguce izvore iz Amerike, Britanije i od zapadnih saveznika (Cercilova Istorija II svetskog rata, Kalvokorezi i Vint - Totalni rat, pa u izdanju americkog muzeja vazduhoplovne istorije - Fueling the Fires of Resistance: Army Air Forces Special Operations in the Balkans 1943-1945, izvestaji britanskih i americkih atasea koji su bili i kod cetnika i partizana tokom celog rata, ratni dnevnik Vermahta itd.) zbog clanka autora opskurnog sajta jer on ima privatnu arhivu. Imas kvislinskih cetnika, apsolutno, Kosta Pecanac prvi, pop Maca i slicni, ali dosta vise ignorisanja izvora (ponavljam, stranih, nezavisnih, jer i ovde ima raznih Samardzica koji pisu kojesta i opravdavaju sve cetnicke zlocine) jer su komunisticki generali odlucili da ispisu svoju istoriju. Istorija u SFRJ je bila daleko od objektivne, kao i danas sto naginje na drugu stranu.
  • Sprdnja od države

    05.07.2022 12:36
    Ala se svi oni dooobro sprdaju sa nama!
  • Paor

    05.07.2022 12:35
    "Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prilikog obilaska filmskog seta u Pranjanima rekao da se herojska antifašistička borba srpskog naroda, čija je Jugoslovenska vojska u otadžbini spasla više od pet stotina pilota, ekranizuje se uz podršku Pokrajinske vlade i Filmskog centra Srbije."

    A ne postoji ništa pametnije da se poradi ovde u Vojvodini? Imate para ne znate šta ćete sa njima?!
    Klimatske promene nisu u toku, ne očekuje se povišenje temperature u Panonskoj niziji od 2,5 °C u odnosu na povišenje od 1°C u primorskim krajevima i DTD sistem NEMA zapušene i zagađene kanale koje treba otpušiti i očistiti?!
    Pa da, naravno, zato što je Tata Prvorođeni rekao da uništite malog proizvođača, da uništite stočarstvo zbog uvozničkog kartela, da se uveze prognana zagađivačka industrija iz Kine na naše plodne ravnice!
    Oooo BOŽE!?!
  • to smo mi

    05.07.2022 11:47
    Velicamo cetnike, podrzavamo Putina, mrzimo Gretu Tunberg a posle se zalimo sto nas ne primaju u EU! Jedini 'deo' Srbije koji ce uci u EU je Kosovo. Vi posle stavljajte * gde hocete.
  • Sky

    05.07.2022 11:35
    Operacija ''Vazdušni most''...
    ... nije sporna, ali pre će biti da je sve to u u svrhu revizije istorije... Uz to, Halijard nije bio ''najveća saveznička akcija spasavanja u Drugom svetskom ratu'' kako se često navodi, već je to Operacija Brezna (22. avgust 1944) u kojoj su saveznici evakuisali 1059 partizanskih ranjenika iz Brezne kod Nikšića.

    Partizani, odnosno jedinice NOVJ spasile su tokom rasta preko 2000 savezničkih vazduhoplovaca: ''... На основу наређења генерала Ајре Икера, 24. јула 1944. формирана је јединица (ACRU – Air Crew Recovery Unit) која је имала задатак да проналази, прикупља и евакуише Савезничке ваздухопловце из разних земаља. Она је у свом извештају крајем рата регистровала да је укупно евакуисала 5700 ваздухопловаца, највише њих из Југославије и то 343 или 342 са четничке стране и 2000 са партизанске... (Thomas T. Matteson, RESEARCH REPPORT, стрaне 7 и 36)...''

    https://udruzenjepvlps.org/precutana-operacija-brezna/

    Ovaj film je klasičan politički marketing...
  • Popara

    05.07.2022 10:04
    Ah
    Nema finansijske krize za četničke bajke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna