Autor: Klix.ba

Zabava
22.12.2022.
07:12
Iako su dva ostrva Veliki i Mali Diomed u Beringovom moreuzu udaljena samo pet kilometara, odvojena su skoro ceo dan zahvaljujući različitim vremenskim zonama.
  • Časovničar

    22.12.2022 16:51
    Šta o vremenskim zonam misle oni koji se razboljevaju dva puta godišnje kada se kazaljke pomeraju sat unapred tj. unazad.
  • Realista

    22.12.2022 13:29
    @Čitalac
    Jedino što ja ovde vidim je tvoj panični strah od Amerike. Na Malom Diomedu nema američkih vojnika, prva vojna baza SAD je oko 200km odatle, na kopnu. Problem koji ti nisi uspeo da vidiš niti želiš da vidiš je ekonomija koja nije u stanju da finansira starosedeoce na Velikom Diomedu već su ih raselili na kopnu, dok eto, Amerima, koje ti smatraš "bolesnicima", nije problem da ispoštuju lokalnu zajednicu i omogućili su im da i dalje žive na ostrvu.
  • Čitalac

    22.12.2022 11:02
    kapitalizam i komunizam
    @realista To je samo dokaz koliku paranoju ima USA. Rusi ne sede i "panično" osmatraju horizont prema Americi jer se ne boje. Amerika je poznata po svom stalnom strahu od komunizma i zato su tu stalno prisutni i pod punom opremom. Bolesnici
  • Realista

    22.12.2022 07:55
    kapitalizam i komunizam
    Veliki Diomed koji je ruski, nema ni stalnu vojnu bazu, samo meteo stanicu, poslednju rusku brodsku patrolu su spasili građani Sjedinjenih Država na Malom Diomedu 1948-e kada su usled oluje ostali bez generatora (jer je bio star i neodržavan). Sa druge strane, Mali Diomed bez problema održava svoju zajednicu Inuita decenijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna