Autor: Tanjug

Zabava
09.02.2023.
22:53
Australija i Novi Zeland su najbolja mesta za opstanak u slučaju nuklearne apokalipse, pokazalo je najnovije istraživanje objavljeno u naučnom časopisu Risk Analisis.
  • Nemanja

    12.02.2023 12:34
    Dr Strangelove
    Komentatori su gledali previše filmova sa temom nuklearne razmene i smaka sveta: peroid poluraspada većine elemenata koji su proizvod nuklearne eksplozije je oko dve nedelje, posle toga radijacija više ne ubija (osim u slučaju "prljavih" ili neutronskih bombi, stim što se prve ne nalaze u arsenalima nuklarnih sila a druge su ograničene na PVO...). Dalje, "nuklearana zima" je šbbkbb scenario istovremenog udara na gusto naseljena područja, dakle, bukvalno hiljade bojevih glava koje bi gotovo istovremeno pogodile istočnu obalu USA ili Britaniju. U realnosti, najmanje verovatan scenario, prvi udar je namenjen neprijateljskim sistemima odbrane, komande i komunikacija (u prevodu: u nekim nedođijama). Tek bi drugi deo "razmene" podrazumevao uništavanje neprijateljske populacije megatonkama i to samo pod (malo verovatnom) pretpostavkom da je prvi potpuno obrisao PVO neprijatelja. Puna nuklearna razmena između super sila se jednostavno nikad neće dogoditi, razvoj podmorničkih raketa (SLBM) se postarao za to da u takvom sukobu pobednika nikad ne može biti.
  • Hm

    10.02.2023 21:18
    Hm
    Ko preživi? Pa niko nece preživeti, umrece od radijacije.
  • preživećemo

    10.02.2023 15:43
    Elita neka paniči, nek’ se skriva, lakira nokte, neka jedu bube i neka se snimaju kako je u podzemlju i neka tamo ostanu.
    Mi smo već imali i Fukušimu,Nagasaki, par pokušaja i uranijumske bombe.
    Preživeli smo. Elita neće moći jer su dojadili i na površini sami sebi.
  • Nije sigurno

    10.02.2023 13:56
    I Australija i Novi Zeland će sigurno biti zasuti nuklearnim raketama iz Kine i Rusije jer tamo žive Anglosaksonci, i Rusi to znaju. Nikakve šanse nema tamo niko da preživi zbog radijacije. Jedina mesta koje verovatno niko neće gadjati su severni i južni pol
  • Svetolik

    10.02.2023 13:27
    Poslednji preživeli na planeti
    Jedini preživeli biće Kit Ričards.
  • zztop

    10.02.2023 10:30
    Šta ako ostanu samo vučić i dačić ...
  • Zemlja čudesa

    10.02.2023 09:02
    U slučaju opšteg nuklearnog rata treba skuvati kafu, zapaliti cigaretu, naliti sebi čašicu omiljenog pića i pozdraviti se sa dragim osobama koje su sposobne da razumno komuniciraju. Sve ostalo je uzaludno traćenje ono malo preostalog vremena.
  • ex chapman

    10.02.2023 07:49
    najgori scenario
    "u slucaju najgoreg scenarija" nuklearnog oruzja je toliko da Zemlju može kompletno devastirati nekoliko puta. ne mozemo znati koliko tacno puta, jer nisu javno poznati precizni nuklearni kapaciteti svih tzv. "nuklearnih sila". ipak se zna dovoljno da se moze zakljuciti sa velikom sigurnoscu da u slucaju "najgoreg scenarija" - odnosno da bude upotrebljeno vecina svog nuklearnog naoruzanja - Zemlja vise ne bi bila pogodna za ljudski zivot. gde god da se sakrijes ne bi dugo preziveo.
  • Realista

    10.02.2023 07:28
    Aha...
    Srećan uzgoj bilja pod radioaktivnim oblacima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna