Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Otkriven tajni sastojak koka kole

Čini se da je jedna od najčuvanijih tajni na svetu, za koju je znalo svega nekoliko najviših zvaničnika kompanije Koka Kola, napokon otkrivena.

Devojčica sa 26 prstiju

Jednogodišnja devojčica iz Kine uskoro će ući Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja ima najviše prstiju. Malena Lei Jadi Min ima 14 prstiju na nogama i 12 na rukama.

Rodila sopstvenog unuka

U sredu uveče u bolnici "Nortvestern" u Čikagu, rođen je dečak Finan, koga je na svet donela njegova baka.

Ostavka u kongresu zbog internet zavođenja

Oženjeni kongresmen Republikanske stranke iz Njujorka, Kris Li, dao je ostavku na svoje zastupničko mesto nakon što su mediji objavili kako je preko interneta golim slikama zavodio žene.

"Seks štrajk" do formiranja vlade

Belgija još nema vladu, iako je od izbora prošlo već sedam meseci, i ukoliko je ne izabere do 17. februara postaće u tome svetski rekorder, piše danas britanski dnevnik "Tajms".

Gazirana marihuana

Amerikancima koji uzimaju marihuanu po preporuci lekara, biće ponuđeni gazirani napici sa sadržajem aktivne supstance konoplje.

Ustav garantuje sreću

Brazil razmatra predlog da proglasi sreću za ustavno pravo građana, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

Zabranjuju "puštanje vetrova" na javnom mestu

Parlament Malavija razmišlja da vrati na snagu zakon iz kolonijalnih vremena kojim je bilo zabranjeno "puštanje vetrova" na javnom mestu, izjavio je ministar za pravdu i ustavne poslove Džordž Čaponda.

Našao srebrnjake, zaradio 100.000 evra

Jedan Estonac dobiće nagradu od 100.000 evra zato što je vlastima predao više od hiljadu starih srebrnjaka koje je našao u jednom polju nedaleko od prestonice Talina.

Francuzima najviše smeta stomak

Svaki drugi Francuz smatra svoj stomak najmanje estetskim delom tela, pokazali su rezultati francuskog istraživanja obavljenog na reprezentativnom uzorku od 1.019 osoba starosti izmedju 16 i 64 godine za potrebe robne marke "Aktivija".