Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Gandi je bio gej?

Knjiga "Velika duša: Mahatma Gandi i njegova borba s Indijom" izaziva brojne kontroverze. Autor tvrdi kako se Gandiju i sama pomisao na ljubavne odnose sa ženom gadio.

Nismo nešto, al' smo bolji od Hrvata

Još jedna značajna pobeda Srba nad Hrvatima, ovoga puta tamo gde je najvažnije: u utakmici "Čiji je duži?" Što je najvažnije, merači dužine ne priznaju nezavisnost Kosova, pišu E-novine.

Tamni beli luk - za svež dah

Tamni beli luk, varijacija popularnog povrća koja vam neće napraviti nepodnošljiv dah, uskoro će se pojaviti u prodavnicama u Velikoj Britaniji.

Bračni partneri pod lupom detektiva

Privatni detektivi u Srbiji najveći deo radnog vremena troše na otkrivanje preljubnika, po nalogu poslodavaca proveravaju da li su im zaposleni na opravdanom bolovanju, zbog zabrinutih roditelja prate "problematičnu" decu, pronalaze prislušne uredjaje, a po potrebi tragaju za nestalim i kidnapovanim.

Parama mame vernike u crkvu

Jedna crkva u američkoj državi Ohajo organizovaće drugu godinu zaredom nagradno izvlačenje vredno 1.000 dolara, kako bi privukla što veći broj vernika na uskršnju misu.

Mesec najbliži zemlji

Mesec će danas sijati jače i biti bliže zemlji nego ikada u poslednjih gotovo 20 godina, saopštila je NASA.

Mađarska uvodi porez na hamburgere

Budući da je sve više onih koji se slade masnom i slanom hranom, što izaziva brojne zdravstvene probleme, mađarske vlasti razmatraju oštre mere. Da bi uticala na navike u ishrani stanovnika mađarska vlada planira uvođenje "poreza na hamburgere".