Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Mačka nokautirala kuče

U crtanim filmovima, mačke i psi se baš i ne slažu najbolje, dok se u realnosti mogu trpeti, pa čak i voleti...Sve dok jedno od njih ne gnjavi previše ovo drugo. Onda sledi nokaut.

Pronađen prvi gej pećinski čovek?

Pet hiljada godina star kostur muškarca otkriven je u Češkoj. Skelet je bio okrenut ka istoku i okružen ćupovima – rituali ranije zapaženi samo u ženskim grobovima. Skelet čoveka kasnog kamenog doba pronađen tokom iskopavanja u Češkoj se datira u period između 2900. i 2500. god. pne.

Papuče iz kojih raste trava

Američka kompanija "Krispy Kreme", koja se bavi proizvodnjom ukusnih krofni, pripremila je posebno iznenađenje za sve svoje najvernije kupce - japanke iz kojih raste prirodna trava.

VIDEO: Oslikava žvake na trotoaru

Engleski umetnik Ben Vilson do petka će u Beogradu oslikavati žvake. Ma kako to čudno zvučalo, reč je o čoveku koji je svetsku slavu stekao upravo oslikavajući pločnike išarane zalepljenim žvakama.

Traže gole programerke

Programerska kompanija iz Ameršama planira da zaposli isključivo programerke koje su spremne da rade gole.

FOTO: Krava koja preskače prepone

Petnaestogodišnja Nemica Regina Majer nije dobila od roditelja dugo željenog ljubimca za jahanje, stoga je odlučila da od svoje krave napravi konja.

Koliki ste fan smajlija?

Kada ste poslednji put primili mejl ili SMS bez "smajlića" negde u tekstu ili na kraju poruke? Bez obzira na to da li vas nerviraju ili su vam simpatični, od njih ne možete da pobegnete.

Najstarija maratonka ima 92 godine

Ginisova knjiga rekorda potvrdila je svetski rekord 92-godišnje Amerikanke Gledis Buril koja je krajem prošle godine za 9 sati, 53 minute i 16 sekundi završila maraton u Honoluluu na Havajima.

VIDEO: "Žena vampir" bila zlostavljana, pa se tetovira

Meksička umetnica Maria Hose Kristerna (35) je na izložbi tetovaža u Montereju predstavila javnosti svoj izgled. Mariju inače zovu "Žena vampir", a ona je istakla da je počela da se tetovira nakon što su je kod kuće zlostavljali.

Na medenom mesecu preživeli šest prirodnih katastrofa

Jedan bračni par iz Švedske i njihova beba doživeli su neverovatnu avanturu - tokom četvoromesečnog putovanja suočili su se sa šest prirodnih katastrofa, iz kojih su uspeli da izvuku živu glavu i nepovređeni se vrate kući.

VIDEO: Zemlja ima oblik krompira

Zemlja po svom obliku nalikuje na krompir, predstavila je Evropska svemirska agencija celom svetu istinski izgled Zemlje, prikazane kroz detaljna gravitacijska merenja i proračune.