Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Stradivarijusa nudili za 100 funti

Tri lopova koji su pre nekoliko meseci ukrali violinu stradivarijus, vrednu 1,2 miliona funti, pokušali su samo nekoliko dana kasnije da je prodaju za svega 100 funti, čulo se na njihovom saslušanju pred sudom u Londonu.

Lisica pronađena na 72. spratu nebodera

Zalutala lisica pronađena je na vrhu najvišeg evropskog nebodera u izgradnji, Shard London Bridgea. Graditelji su otkrili preplašenu životinju na 72-om spratu nebodera, na visini od 288 metara iznad zemlje.

VIDEO: Muzej propalih veza

Kada se neka veza završi, prvi instinkt svake ostavljene osobe jeste da se otarasi svih stvari koje svoje bivše propale ljubavi. Ali, muzej u Zagrebu, radi suprotno, vlasnici ovog zdanja ohrabruju ljude da sačuvaju ova sećanja i da ih izlože.

Najmanji zatvor na svetu

Zatvor koji se nalazi u San Marinu nije samo najmanji već i najudobniji na svetu. Ima šest ćelija raspoređenih na dva sprata, a obroke za zatvorenike isporučuje obližnji restoran.

Starački dom za prostitutke

Da i nekadašnje prostitutke zaslužuju da stare dane provedu kao sav ostali penzionisani svet, pokazuje primer "Kuće lepih cvetova", doma u Meksiku koji prima isključivo starice koje su se nekada bavile najstarijim zanatom na svetu.

FOTO: Šestorke koje su opčinile svet

Umetnička fotografija na kojoj su prikazani Mia McGhee, njen suprug Rozonno i njihovo šestoro dece - Olivia, Madison, Rozonno Jr, Josiah, Elijah i Isaac, a koju je Mia objavila na Facebooku, oduševila je milione ljudi širom sveta, a među njima je i Opra Vinfri, koja je, nakon što je videla fotografiju, poželela da upozna porodicu.

Gej navijači tražili poseban deo na tribinama

Poljski homoseksualci osnovali su prvi klub gej fudbalskih navijača u Poljskoj i zatražili od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu koji će biti održan u njihovoj zemlji 2012. godine da im za te utakmice obezbedi poseban sektor na stadionima.

Devojčica u Egiptu dobila ime Fejsbuk

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Fejsbuk, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

VIDEO: Kleptomačak krade grudnjake

Stanovnicima kalifornijskog grada San Matea su tokom tri godine misteriozno nestajale stvari, sve dok kamera nije na delu uhvatila lopova - mačka po imenu Dasti.