Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Lisica pronađena na 72. spratu nebodera

Zalutala lisica pronađena je na vrhu najvišeg evropskog nebodera u izgradnji, Shard London Bridgea. Graditelji su otkrili preplašenu životinju na 72-om spratu nebodera, na visini od 288 metara iznad zemlje.

VIDEO: Muzej propalih veza

Kada se neka veza završi, prvi instinkt svake ostavljene osobe jeste da se otarasi svih stvari koje svoje bivše propale ljubavi. Ali, muzej u Zagrebu, radi suprotno, vlasnici ovog zdanja ohrabruju ljude da sačuvaju ova sećanja i da ih izlože.

Najmanji zatvor na svetu

Zatvor koji se nalazi u San Marinu nije samo najmanji već i najudobniji na svetu. Ima šest ćelija raspoređenih na dva sprata, a obroke za zatvorenike isporučuje obližnji restoran.

Starački dom za prostitutke

Da i nekadašnje prostitutke zaslužuju da stare dane provedu kao sav ostali penzionisani svet, pokazuje primer "Kuće lepih cvetova", doma u Meksiku koji prima isključivo starice koje su se nekada bavile najstarijim zanatom na svetu.

FOTO: Šestorke koje su opčinile svet

Umetnička fotografija na kojoj su prikazani Mia McGhee, njen suprug Rozonno i njihovo šestoro dece - Olivia, Madison, Rozonno Jr, Josiah, Elijah i Isaac, a koju je Mia objavila na Facebooku, oduševila je milione ljudi širom sveta, a među njima je i Opra Vinfri, koja je, nakon što je videla fotografiju, poželela da upozna porodicu.

Gej navijači tražili poseban deo na tribinama

Poljski homoseksualci osnovali su prvi klub gej fudbalskih navijača u Poljskoj i zatražili od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu koji će biti održan u njihovoj zemlji 2012. godine da im za te utakmice obezbedi poseban sektor na stadionima.

Devojčica u Egiptu dobila ime Fejsbuk

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Fejsbuk, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

VIDEO: Kleptomačak krade grudnjake

Stanovnicima kalifornijskog grada San Matea su tokom tri godine misteriozno nestajale stvari, sve dok kamera nije na delu uhvatila lopova - mačka po imenu Dasti.

Portret od pornića

Osim što portret može biti verodostojan tako što je fotorealističan, može da ocrtava karakter osobe koja je prikazana, takođe može i da krije neku tajnu poruku.

Gradić nazvali Brzina ubija

Gradić Spid, koji se nalazi u australijskoj oblasti Autbek u državi Viktorija, doneo je odluku da na mesec dana promeni ime u Spidkils, što znači Brzina ubija.