Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Starački dom za prostitutke

Da i nekadašnje prostitutke zaslužuju da stare dane provedu kao sav ostali penzionisani svet, pokazuje primer "Kuće lepih cvetova", doma u Meksiku koji prima isključivo starice koje su se nekada bavile najstarijim zanatom na svetu.

FOTO: Šestorke koje su opčinile svet

Umetnička fotografija na kojoj su prikazani Mia McGhee, njen suprug Rozonno i njihovo šestoro dece - Olivia, Madison, Rozonno Jr, Josiah, Elijah i Isaac, a koju je Mia objavila na Facebooku, oduševila je milione ljudi širom sveta, a među njima je i Opra Vinfri, koja je, nakon što je videla fotografiju, poželela da upozna porodicu.

Gej navijači tražili poseban deo na tribinama

Poljski homoseksualci osnovali su prvi klub gej fudbalskih navijača u Poljskoj i zatražili od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu koji će biti održan u njihovoj zemlji 2012. godine da im za te utakmice obezbedi poseban sektor na stadionima.

Devojčica u Egiptu dobila ime Fejsbuk

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Fejsbuk, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

VIDEO: Kleptomačak krade grudnjake

Stanovnicima kalifornijskog grada San Matea su tokom tri godine misteriozno nestajale stvari, sve dok kamera nije na delu uhvatila lopova - mačka po imenu Dasti.

Portret od pornića

Osim što portret može biti verodostojan tako što je fotorealističan, može da ocrtava karakter osobe koja je prikazana, takođe može i da krije neku tajnu poruku.

Gradić nazvali Brzina ubija

Gradić Spid, koji se nalazi u australijskoj oblasti Autbek u državi Viktorija, doneo je odluku da na mesec dana promeni ime u Spidkils, što znači Brzina ubija.

U Detroitu žele spomenik Robokapu

Za samo šest dana stanovnici Detroita su prikupili više od 50.000 dolara za podizanje spomenika Robokapu, a iako je njihovu ideju gradonačelnik Dejv Bing prvobitno odbio, on će najverovatnije morati da preispita svoju odluku budući da je ova akcija izazvala ogromnu pažnju u Americi.

Napravljen anti-laser

Fizičari su uspeli da naprave prvi uređaj u svetu koji može da poništi laserski zrak, takozvani anti-laser.

Najmlađi britanski političar još ide u školu

Osamnaestogodišnji učenik Tom Bletso položio je zakletvu za odbornika gradske skupštine Sent Ajvsa, na istoku Engleske, i time postao najmlađi političar u istoriji Velike Britanije, piše danas britanska štampa.

Otkriven tajni sastojak koka kole

Čini se da je jedna od najčuvanijih tajni na svetu, za koju je znalo svega nekoliko najviših zvaničnika kompanije Koka Kola, napokon otkrivena.