Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Slonica će roditi kloniranog mamuta

Mamut, vrsta izumrla hiljade godina, mogla bi biti vraćena u život za svega četiri godine, zahvaljujući proboju na polju tehnologije kloniranja, piše "Telegraf".

Telefon koji vas neće izneveriti

Magazin Gud (Good), u svojem izdanju na temu dizajna, na naslovnoj strani objavio je fotografiju slavne jurišne puške AK-47 i postavio pitanje: "Postoji li dizajn koji je ovako dobar, ali ne ubija ljude?"

Ne nosite kinder jaja u SAD

Kinder jaje, jedan od omiljenih slatkiša mnogih mališana, smatra se švercovanom robom u Sjedinjenim Američkim Državama gde je ova dečja poslastica zabranjena još 1972.

13 nije najbaksuzniji broj

Zaboravite broj 13, jer je najbaksuzniji broj 243, o čemu svedoče rezultati istraživanja osiguravajućih društava.

Današnji datum mističan

Veruje se da se 11.01.2011, zbog velikog broja jedinica u ovom datumu, otvaraju kapije svesti i omugućava protok snažne energije, koja će uticati kako na ljude tako i na prirodu oko nas.

Izduvao metak kroz nos

Italijan Darko Sanđermano kojeg je zalutali metak pogodio u glavu tokom novogodišnjeg slavlja, uspešno se oporavlja nakon što je izduvao opasni projektil kroz nos.

17. januar najdepresivniji dan u godini

Naučnici već godinama analizirajući statističke podatke utvrđuju najbolje i najlošije dane u godini. Ako im je verovati, onda će ponedeljak, 17. januar biti najtužniji i najdepresivniji u 2011. godini.

Koliko košta vikend u Evropi?

Granice Evrope će se za građane Srbije otvoriti 19. decembra, a time i brojne mogućnosti za putovanja u evropske metropole i to za manje novca nego ranije. Cene prevoza posle ukidanja troškova za vize popularnije su nego ikad u železničkom, autobuskom, ali i u sve konkurentnijem avio-saobraćaju.

Gde idu budžetske pare?

Revizorski izveštaj samo je potvrdio sumnju da se ne zna gde idu pare građana, rekao je Aleksandar Stevanović iz Centra za tržišna istraživanja.

Vakcina nije izazvala opasne reakcije

"Novartisova" vakcina protiv novog gripa je dobra i do sada nijedna zemlja u kojoj se koristi nije prijavila Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) nijednu neželjenu reakciju, kaže za "Blic" dr Branislav Tiodorović, član Radne grupe za pandemiju gripa.

Kriju koliko su trošili na izbore

Političke partije još nisu dostavile finansijske izveštaje koji bi trebalo da pokažu od koga su dobile novac za predizbornu kampanju i kako su potrošile sredstva dobijena iz budžeta za lokalne izbore u Vrbasu i Bačkoj Palanci. Nezavisnih procena o troškovima nema, ali bilo je tu gala koncerata, poklona i mnoštvo bilborda.

Srpsko takmičenje u tugovanju

Nacionalno takmičenje u disciplini "Ko će više, dalje i dublje ožaliti partijarha" ušlo je u živopisnu fazu religiozne raspamećenosti otvorene za svaku vrstu originalne mentalne inicijative.

"Zemunac" zna ko je ubio Ćuruviju

Jedan od petorice odbeglih pripadnika zemunskog klana, koji je osuđen u odsustvu, može da razotkrije ubistva novinara Slavka Ćuruvije i svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, kao i pozadinu pobune Jedinica za specijalne operacije 2001. godine.

Sukob DS-a i SPS-a oko zasluga

Počela je stranačka borba za rast rejtinga, a među demokratama rastu tenzije jer im ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić "otima" poene, piše "Blic". Od marginalne stranke sa žigom krivca za sve loše što nam se dogodilo devedesetih, socijalisti su došli u poziciju da se bore za mesto treće stranke u Srbiji, kažu poslednja istraživanja CeSID-a.

Bez blanko ostavki

Vladajuća koalicija, preko Ministarstva za državnu upravu, namerava da ukine kontrolu političkih partija nad poslaničkim mandatima, piše "Danas". Vladajuća koalicija rešena je da u 2010. godinu uđe ukidanjem mogućnosti podnošenja blanko ostavki odbornika na lokalnom nivou, a u prvoj polovini naredne godine očekuje se zakon kojim bi se stranačka kontrola nad mandatima narodnih predstavnika ukinula i u Skupštini Srbije.