Autor Ivan Varnju

Iggy: Time to do the morning show

U 50 godina dugoj karijeri, rokenrol karton James Newell Osterberga mlađeg je možda najdeblji u istoriji rok muzike – naime, prepun je hitova, kontroverzi, uspona i padova.

Neuspeh: Pank bluz sa Beogradskog keja

Jovana Živanovića novosadska rokenrol publika zna kao pevača, gitaristu, autora i harizmatičnog frontmena ska benda Ringišpil sa kojim je snimio tri albuma.

Pixies

Bio sam klinac u zlatno vreme grupe Pixies, tamo negde krajem osamdesetih i početkom naredne decenije, pa ih nisam ispratio u realnom vremenu.

Glastonbury

Odrastanje zna da bude komplikovano, ali i skupo. Nekima ume da bude lakše, a drugima i traumatično.

Šta će reći branša?

Kojom god da se profesijom bave ljudi skloni su navici da porede svoj rad sa kolegama.

Australijska wartburg limuzina

Kada je reč o panku, iz zemlje koja nam je podarila legendarne sastave poput The Saints, Radio Birdman i Hard-ons, stiže nova generacija bendova koja ponosno nosi zastavu originalnosti i avangarde.

Choreomania

Glavna inspiracija za peti studijski album indie rok sastava Florence + The Machine je srednjovekovni fenomen nazvan "choreomania".

Novi Sad ima funk bend: Tres Commas

Kome je na srcu i u slušalicama John Scofield, Ernest Ranglin, Khruangbin, Tommy Guerrero, Booker T. & the MGs i drugi, neka obrati pažnju na ovaj novi bend.

Adaševci, 1987.

Da živa svirka i energija benda nije dobro uhvaćena na audio snimku čućete veoma često.

Taylor.

U kontekstu ovog obraćanja imao sam neke druge ideje, a onda je u subotu ujutru stigla grozna vest da je preminuo Taylor Hawkins, bubnjar benda Foo Fighters.

Šokiraj, pa zavladaj

Rokenrol bendovi su od samih početaka tražili način da se izdvoje i nametnu kao posebni, i to nije uvek bilo na polju muzike.