Na Ribarcu pripreme srpske reprezentacije u kuvanju riblje čorbe za EP u Mađarskoj

Majstori kulinarstva iz ekipe "Ribarac", koji će reprezentovati Srbiju, pripremaju se trenutno na Ribarskom ostrvu za Prvenstvo Evrope u kuvanju riblje čorbe koje će se održati 7. i 8. septembra u mađarskom gradu Baji.

Glavni kuvar u našem timu, koji broji 10 članova, je Nedžad Abdulović - Nećko, višestruki šampion u pripremi ribljeg kotlića. Asistiraju mu takođe majstori varjače - Ivica Avgustin, Miodrag Radojević, Stanko Popović, Dušan Ivković, Lazar Bukinac, Dušan Vučićević, Miloš Mirkov, Goran Stevanović i Laslo Tarjan.

- Već desetak dana "hvatamo zalet" za značajno takmičenje i naravno da imamo najviše ambicije, da osvojimo medalju. Pripremamo riblju čorbu na tradicionalan način, a u Mađarsku nosimo sve domaće proizvode, naš kotlić, "bezdansku papriku", luk "pogačar", naše začine, drva crvene vrbe kao i vodu, novosadsku "česmovaču". Ribu ćemo, kao i svi takmičari, dobiti na licu mesta, a čorba se kuva od čistog šarana - kaže Abdulović, koji se već 36 godina bavi kulinarstvom, a u biografiji ima upisane titule dvostrukog šampiona bivše Jugoslavije u kuvanju riblje čorbe, prvaka Srbije, Vojvodine, višestruki je pobednik na mnogobrojnim lokalnim takmičenjima...

Po rečima Abdulovića, neuobičajeno je da su Mađari, koji preferiraju riblji paprikaš, ovaj put upriličili evropsku smotru u kuvanju riblje čorbe.

- Tako će nam, očekujemo, glavni konkurenti biti ekipa iz Hrvatske ali i domaća selekcija. Međutim, svi smo uvereni da ćemo dostojanstveno predstaviti Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Jer, cilj nam je da na najbolji mogući način prezentujemo riblje specijalitete sa našeg podneblja i afirmišemo vojvođansku kuhinju - kaže Abdulović.

U timu svako ima svoje posebno zaduženje.

- Okupljamo se kod Nećka na čardi, na Ribarskom ostrvu. Uigravamo se, degustiramo i dogovaramo. Jer pored pripreme riblje čorbe, u Baji će žiri da ocenjuje i dekoracije, postavljanje stola, opšti utisak ekipe - dodaje menadžer tima Ivica Avgustin.

Veoma značajnu i posećenu internacionalnu manifestaciju u Baji, "Festival podunavskih zemalja" organizuju "Mađarski vitezovi kulinarstva".

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Jasa

    04.09.2019 08:22
    ako fali degustatora pozovite imam visegodisnje iskustvo

  • lecce

    03.09.2019 15:06
    Neka se dobro spreme, jer mondo ucestvuje u radu zirija.
  • Alas amater

    03.09.2019 14:41
    Zelim puno uspeha i da jedan dan organizuju specijalno popodne sa prodajom riblje corbe sa kojom su se takmicili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti