Kvalitenija zaštita zanatskih sireva: Novi liofilizator pušten u rad u Krušedolu

Novi liofilizator svečano je pušten u rad u Krušedolu u okviru prekograničnog projekta "Pannonian Superfood - Primena inovativne tehnologije prerade hrane u proizvodnji zanatskih sireva".
Kvalitenija zaštita zanatskih sireva: Novi liofilizator pušten u rad u Krušedolu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ova investicija deo je programa prekogranične saradnje između Privredne komore Vojvodine i Osječko-baranjske županije, finansiranog sredstvima Evropske unije kroz program Interreg IPA Hrvatska–Srbija.
Cilj projekta je podrška malim i srednjim proizvođačima zanatskih sireva kroz uvođenje inovativnih tehnologija, unapređenje kvaliteta proizvoda, povećanje konkurentnosti i izgradnju dugoročne saradnje između proizvođača iz Srbije i Hrvatske.
Liofilizator, koji je pušten u rad, omogućava dugotrajno očuvanje kvaliteta zanatskih sireva, što domaćim proizvođačima otvara mogućnosti za plasman na domaće i inostrano tržište, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.
Dodaje se da ta ova tehnologija obezbeđuje zadržavanje nutritivne vrednosti i autentičnog ukusa proizvoda, što je ključno za pozicioniranje na tržištu visoko kvalitetne hrane.
 
Ukupna vrednost opreme iznosi 162.710 evra, dok je ukupan budžet projekta 448.559 evra.
 
U saopštenju se dodaje da je u narednim danima planirano i otvaranje sličnog pogona u Osijeku.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti