Nastavnica u Rusiji otvorila Jutjub kanal: Ispravlja TV zvezde u gramatici

Kako je jedna nastavnica u Rusiji postala Jutjub zvezda jer ispravlja novinare na televiziji za gramatične greške.
Tatjana Gartman - veliki uspeh bivše nastavnice na Jutjubu
Ulichka vs TV/YouTube
Tatjana Gartman - veliki uspeh bivše nastavnice na Jutjubu

Ruska video blogerka ima na stotine hiljada pregleda na svom Jutjub kanalu, koji je otvorila pre samo mesec dana. U njemu proziva TV zvezde zbog gramatike i grešaka u izgovoru.

Tatjana Gartman kaže da je postavila kanal „Nauka protiv televizije", jer više nije mogla da izdrži da sluša novinare i njihove sagovornike koji na televizijama u Rusiji prave gramatičke greške.

„Kada uključim televizor i vidim predavače i dopisnike koji ne znaju ruski, to me stvarno pogađa!", protestovala je Gartman u prvom od svojih nedeljnih video snimaka.

Njena prvobitna žrtva bio je popularni pevač i zabavljač Ivan Urgant.

„Kao i svaka ruska žena starija od 40 godina, ne mogu da ne volim Ivana, ali ne mogu nikome da oprostim takav loš ruski, pa ni njemu", rekla je. Usresredila se na zabavljača prilično žestoko i nazvala Urganta „apsolutnom sramotom", u video zapisu koji se vrlo brzo proširio po društvenim mrežama.


Možda ste zainteresovani i za naše druge priče:


Još kontroverznije, napala je i Vitalija Kačenka, novinara vladinog Kanala 1.

On je u svom izveštaju pogrešno izgovorio reč kada je govorio o koledžu na Krimu, gde je sredinom oktobra ubijeno 20 studenata.

„Nema prava na greške"

Tatjana nije želela da komentariše da li je njena kritika prikladna, s obzirom na okolnosti.

„Izražam saučešće svima koji su trpeli u ovoj užasnoj tragediji, ali čak i ovo Vitaliju Kačenku ne daje pravo da pravi greške", nastavila je ona.

Ruski TV prezenter
TV Kultura
Neki optužuju bivšu nastavnicu da koristi izraze koji su „puni nepoštovanja i jezik su tinejdžera".

Uprkos njenom kanalu, Gartman više nije učiteljica u školi. Radi za televizijski studio u Nižnjem Novgorodu, ali takođe daje časove ruskog.

Ne cene svi gledaoci njen pristup, a jedan je optužuje da koristi izraze koji su „puni nepoštovanja i jezik su tinejdžera".

Aleksandar Prianikov iz televizijskog gramatičkog kviza „Mi smo naučnici!" rekao je da je bivša nastavnica jednostavno pogrešno čula da je on nepravilno izgovorio reč na televiziji.

Tatjana ostaje optimista da će njena kampanja doći do televizijskih producenata i završava svoje video snimke sa željom da se „više nećemo videti, jer će svi ovi novinari odjednom početi da govore savršen ruski jezik".

Ali za sada - njeni nedeljni gramatički napadi se i dalje nastavljaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC