Glodari prekinuli raspravu u kolumbijskom parlamentu

Životinje su na konzervativne poslanike bačene sa galerije za posetioce - u znak protesta.
Beli laboratorijski miš
Science Photo Library
Jedan senator kaže da su pitanju bili laboratorijski miševi, poput ovoga na slici; drugi tvrdi da se radilo o hrčku

„Pacovi!" - ovo je uobičajena uvreda na račun političara u Kolumbiji, za koje mnogi građani veruju da su skloni korupciji.

Ali jedan nezadovoljni građanin nije ostao samo na rečima - konzervativne senatore je sa skuštinske galerije za posetioce gađao živim glodarima.

Poslanici su na životinje regovali na razne načine.

Neki su vrištali, drugi su se smejali i snimali mobilnim telefonima, a neki su potrčali ka galeriji da pronađu počinioca.

Neki senatori, među njima i Angelika Lozano iz Stranke zelenih, pokušali su da snime jednu nesrećnu životinju, dok se krila iza glasačkog monitora.

Na snimku se čuje kako senatori pokušavaju da utvrde o kakvom je tačno glodaru reč. Jedan je ubeđen da se radi o hrčku, pošto, kako kaže, ima rep tipičan za hrčke.

https://twitter.com/AngelicaLozanoC/status/1072633245311877120

U parlamentu je u trenutku incidenta trajala plenarna sednica, kojom je predsedavala Angelika Lozano.

Ona je mirno osudila incident: „Mi poštujemo slobodu izražavanja, ali nije lepo da bacate životinje. To pokazuje nedostatak poštovanja."

Glodari su bačeni sa galerije dok su poslanici raspravljali o tome da li da sudiji optuženom za korpuciju skinu imunitet.

Oslobodili hrčka preko sićušnih merdevina

Bitka ironijom - majmuni i rode na propalim kablovima u Nišu

Senator Santjago Valensija je novinarima rekao da je sa galerije bačena plastična kesa sa četiri miša i konfetama. Kesa je, prema njegovim rečima, poslužila kao padobran.

Valensija kaže da je uspeo da zgrabi kesu i zaveže je dok su tri miša još bila unutra, a da je jedan već uspeo da pobegne.

Očevici kažu da su meta protesta bili bivši predsednik zemlje Alvaro Uribe i njegove kolege iz konzervativne Stranke demokratskog centra.

Uribe se popeo do galerije sa posetiocima da istraži šta se desilo. Ostali senatori su se za to vreme muvali po zgradi, a jedan je iskoristio priliku da pojede sendvič.

Osoba koja je bacila kesu još nije identifikovana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC