Novi seksualni zločini u Indiji: Silovana trogodišnja devojčica

Incident se dogodio na šestu godišnjicu brutalnog silovanja studentkinje koja je umrla od povreda nakon što ju je grupa nasilnika napala u gradskom autobusu.
A protest in India against child sex abuse
AFP

Trogodišnja devojčica iz Indije je u kritičnom stanju nakon što ju je navodno silovao njen komšija u Nju Delhiju.

Optuženi je uhapšen, a u pitanju je 40-godišnji čuvar koji je radio u zgradi u kojoj dete živi.

Policija je pronašla onesvešćenu devojčicu i odvezla je u bolnicu na operaciju.

Incident se dogodio u nedelju, na šestogodišnjicu brutalnog silovanja studentkinje koja je umrla nakon što ju je grupa nasilnika napastvovala u gradskom autobusu u Nju Delhiju.

Novi incident je Indiju „podsetio" na tragičnu žrtvu silovanja u autobusu, rekla je komesarka zadužena za prava žena iz Nju Delhija, Svati Malival, i dodala da je ovaj napad tada izazvao proteste u celoj državi i doveo do pooštravanja zakona o silovanju.

https://twitter.com/SwatiJaiHind/status/1074321821720301573

Još se ne zna u kakvom je stanju silovana devojčica i da li će preživeti napad, koji su lokalni mediji opisali kao „brutalan".

Lokalci iz tog dela Nju Delhija su pronašli optuženog i napali ga nakon što se saznalo za incident, piše Times of India. Ove novine su citirale i izvor iz policije koji im je rekao da su optuženom morali da saniraju povrede, koje su mu pre hapšenja naneli napadači.

Roditelji devojčice, koji rade kada ima posla i plaćeni su po dnevnici, bili su odsutni kada se napad dogodio. Optuženi je navodno privukao devojčicu slatkišima i izveo je iz njene kuće.

Policija je registrovala slučaj silovanja po Zakonu o zaštiti dece od seksualnih prestupa, po kojem optuženi može da dobije i smrtnu kaznu.

Ovaj najnoviji seksualni napad, koji je izazvao novi talas besa i žalbi, dolazi nakon serije brutalnih silovanja i ubistava u Indiji. U aprilu su mediji pratili optužbu za grupno silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice Kašmiru u Indiji. U junu je nekoliko stotina ljudi izašlo na ulice u centralnoj državi Madja Pradeš zbog silovanja devojčice stare sedam godina.


Zlostavljanje u Indiji

  • Na svakih dva i po sata u Indiji je silovano jedno dete mlađe od 16 godina; na svakih 13 sati siluju dete mlađe od deset godina
  • Broj prijava za silovanje se povećao - sa 8.541 u 2012. godini na 19.765, koliko je zabeleženo 2016. godine
  • Više od 10.000 dece je silovano 2015. godine
  • 240 miliona žena u Indiji se udalo pre nego što su napunile 18 godina
  • 53,22 odsto ispitanika u vladinom istraživanju prijavilo je da su bili žrtve neke vrste seksualnog zlostavljanja
  • 50 odsto napadača su deci poznati kao osobe od poverenja

Izvor: Vlada Indije, Unicef


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC