Razvod Džefa Bezosa: Najbogatiji čovek na svetu oborio rekord - bivšoj supruzi ide 35 milijardi dolara

Dogovor koji su postigli doskorašnji supružnici Džef i Makenzi Bezos podrazumeva da njoj sleduje četiri odsto udela u kompaniji - tehnološkom gigantu.
Džef Bezos i njegova bivša supruga Makenzi
Reuters
Par je izjavio da su „imali divan zajednički život"

Najbogatiji čovek na svetu i osnivač kompanije „Amazon" Džef Bezos sa doskorašnjom suprugom Makenzi Bezos postigao je dogovor oko razvoda - vrednog najmanje 35 milijardi dolara.

Gospođi Bezos ostaje četiri odsto udela u gigantu koji se bavi onlajn maloprodajom, što znači da joj ostaje 35,6 milijardi dolara.

Džef Bezos je osnovao „Amazon" 1994. godine u Sijetlu, godinu dana pošto su se njih dvoje venčali - gospođa Bezos bila je jedan od prvih zaposlenih u kompaniji.

Oboje su pozitivno komentarisali rastanak - finansijske detalje nisu pominjali.

Novostečene akcije „Amazona" učiniće gospođu Bezos trećom najbogatijom ženom na svetu, dok njen suprug ostaje na prvom mestu Forbsove liste najbogatijih.

Džef Bezos (55) i spisateljica Makenzi (48) venčali su se 1993. godine i imaju četvoro dece.

Gospođa Bezos imala je samo jedan tvit, otkako se ovog meseca priključila društvenoj mreži Tviter.

Tada je rekla da je „zahvalna što se postupak razvoda završio uz obostranu podršku".

https://twitter.com/mackenziebezos/status/1113851260040503296

Njen donedavni suprug tvitovao je: „Hvala svim prijateljima i porodici koji su me bodrili i pružali ljubav... Makenzi najviše"

Završio je rečima: „Ona je snalažljiva, briljantna i divna i kako se naša budućnost bude odvijala, uveren sam da ću i ubuduće učiti od nje" .

https://twitter.com/JeffBezos/status/1113851402965487616

Pre razvoda, gospodin Bezos posedovao je 16,3 odsto udela u „Amazonu".

On će zadržati 75 odsto vlasništva, jer mu je bivša supruga prenela sva deoničarska prava.

Ona je odustala i od deonica u novinama Vašington post i turističkoj firmi Blu Oridžin.

Amazon je jedna od vodećih svetskih kompanija koje se bave prodajom na internetu.

Prošle godine prihodovali su 232,8 milijardi dolara, što je pomoglo porodici Bezos da im bogatstvo bude procenjeno na 131 milijardi dolara, navodi Forbs magazin.

Gospođa Bezos je uspešna književnica i autorka dva romana.

Učenica je Toni Morison, dobitnice Pulicerove nagrade i profesorke književnosti aa Univerzitetu Prinston, koja je jednom rekla da je Bezos „bila jedna od najboljih studenata koje je u životu imala na časovima kreativnog pisanja... stvarno jedna od najboljih".

Gospodin Bezos je, navodno, u vezi sa bivšom voditeljkom sa televizije Foks Loren Sančez.

Otakako su supružnici Bezos u januaru najavili da će se razići. američki tabloidi objavljivali su detalje, uključujući i privatne poruke iz preljubničke afere sa gospođom Sančez.

Gospodin Bezos optužio je izdavača magazina „Amerikan Midia Inkorporejted" (American Media Incorporated) za ucenu. Izdavač je ovo negirao.

Doskora, rekord u iznosu novca posle razvoda, držali su od 1999. godine prodavac umetnina Alek Vildenštajn i njegova supruga Džoselin, poznata po estetskim operacijama - vredan 3,8 milijardi dolara.


Skupoceni razvodi

  • Rupert Mardok: Medijski magnat je posle kraha svog drugog braka - Ani Torv morao da isplati 1,7 milijardi dolara 1998. godine
  • Mel Gibson: Glumac se 2009. rastao od žene sa kojom je proveo skoro 30 godina i platio joj oko 850 miliona dolara
  • Madona: Američka pevačica platila je bivšem mužu, britanskom režiseru Gaju Ričiju 92 miliona dolara da bi se razveli posle osam godina braka 2008.
  • Silvio Berluskoni: Bivši italijanski premijer dogovorio se sa ženom Veronikom Lario da joj godišnje isplaćuje 36 miliona dolara, nakon razvoda 2012.
  • mrva

    05.04.2019 19:02
    I onda kažu parama se ne može kupiti sreća. A ovo dvoje se razvode i vrckaju usput. Kod nas se razvode sekirama, ako do razvoda uopšte dođe... Pare ne mogu kupiti sreću ali očigledno kupuju mnogo onoga što nas čini srećnima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC