Umrla Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića

Marković je preminula u bolnici u Moskvi, datum sahrane još nije poznat
Mirjana Marković u Skupštini SRJ, 24. jul 2001.
Getty Images

Mirjana Marković, udovica bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, preminula je u 77. godini u Rusiji, gde je živela od 2002. godine, potvrdio je za BBC na srpskom njen bliski saradnik i prijatelj Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je u telefonskom razgovoru dodao da se detalji oko organizacije sahrane još uvek dogovaraju.

Beogradski mediji javljaju da je Marković umrla u bolnici u Moskvi. BBC nije mogao da potvrdi ovu informaciju u Moskvi, jer se prema ruskim zakonima podaci o umrlima u bolnici daju samo najbližim srodnicima.

Marković je napustila Srbiju pošto je Milošević isporučen Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu. Bila je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica.

Rođena je 10. oktobra 1942. godine u Požarevcu. Doktorirala je sociologiju na Univerzitetu u Beogradu. Bila je jedna od osnivačica Jugoslovenske levice (JUL) krajem 1990-tih, koja je ubrzo postala ključni koalicioni partner Miloševićeve Socijalističke partije Srbije.

  • Prime

    15.04.2019 09:35
    Time
    Uzela nam 30god zivota.... Pobegla u Rusiju, a nasa brace je vratili.
    Sad je zadrzite. Nadam se da gde god da si otisla sresti sve ljude koji su zivot ostavili zbog tvoje i politike tvoga muza, u tri drzave ex yuge....
    A tebi Marko zelim da do tvoje 100 godine nosis gajbice...
  • Dara

    14.04.2019 22:17
    Dan žalosti...
    Danas je tužan dan za Srbiju, umrla je jedna od najznačajnijih ličnosti u novijoj srpskoj istoriji, duša od žene, mnogo se zalagala za srpski narod. Imala sam tu sreću da je lično upoznam. Velik čovek, oštrog uma, uvek nasemjana. Daleko u tuđini, dušmani je proterali, od porodice rastavili. Miro počivaj u miru, napokon ideš kod svoje najveće ljubavi Slobodana.
  • Miloš iz Zemuna

    14.04.2019 21:16
    šteta
    Voleo bih da je doživela stotu ... u srpskom zatvoru zajedno sa svojim sinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?