Hakeri prekinuli prenos Evrovizije u Izraelu

Prenos na državnoj televiziji hakeri su prekinuli izjavom da će se dogoditi eksplozija u Tel Avivu, koji je ove godine domaćin Evroviziji.

 

Autralijska predstavnica Kejt Miler- Hajdke
EPA
Autralijska predstavnica Kejt Miler- Hajdke

 

Tokom polufinala Evrovizije izraelski sajt je hakovan i na njemu je prikazan video koji pokazuje lažne eksplozije u Tel Avivu.

Gledaoci su rekli da su videli upozorenje navodnog napada na grad i video u kome se čuju sirene za uzbunu.

Javni servis Kan, domaćin međunarodnog pevačkog takmičenja, naveo je u saopštenju da je hakovanje trajalo nekoliko minuta.

Nije odmah bilo jasno ko stoji iza ovog hakerskog napada, iako izraelski mediji na hebrejskom pišu da dolazi od propalestinskih grupa u arapskim zemljama.

Gledaoci su videli i upozorenje „Rizik od napada. Idite u sklonište".

Dvominutni video se završava porukom: „Izrael nije bezbedan, videćete".

Javni servis je uspeo da skloni video koji je bio na sajtu 10 minuta.

„Znamo da su probali da preuzmu emitovanje. Srećni smo da smo preuzeli kontrolu na vreme", rekao je Eldad Koblenz, izvršni direktor televizije za izraelski vojni radio.

  • StAV

    16.05.2019 16:06
    Arafat
    Nema na cemu.
  • av

    16.05.2019 15:36
    Hvala im :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?