Monti Pajton: Preminuo glumac Teri Džouns

Glumac je imao 77. godina.
Teri Džouns
Getty Images
Teri Džons je preminuo u 77. godini

Teri Džouns, zvezda čuvene humorističke serije Monti Pajton, preminuo je danas, saopštio je njegov agent.

„Duboko iznenađeni saopštavamo da je naš suprug i otac Teri Džouns preminuo.

„Teri je preminuo 21. januara 2020. uveče u 77. godini nakon duge, ekstremno hrabre borbe sa retkom vrstom demencije, FTD. I tokom te borbe, uvek je bio dobro raspoložen", piše u saopštenju njegove porodice.

Saradnik iz serije Majkl Pejlin rekao je da je „Teri biodrag, velikodušan, pun podrške i živeo je punim plućima."

„Bio je daleko više od jednog od najzabavnijih pisaca-izvođača njegove generacije. Bio je potpuni renesansni komičar - pisac, režiser, prezenter, istoričar, sjajan dečji autor i najtoplije, najčudesnije društvo koje biste mogli poželeti da imate", rekao je on.

Džouns je glumio u seriji Leteći cirkus Montija Pajtona i brojnim filmovima.

Režirao je film Sveti gral 1975. godine, kao i Značenje života 1983.

Kada je preminuo, uz njega je bila supruga Ana Soderstrom.

U saopštenju porodice piše da su tokom poslednjih nekoliko dana, njegova supruga, deca, članovi porodice i mnogi bliski prijatelji stalno provodili vreme s Terijem, dok je lagano odlazio.

„Svi smo izgubili milog, zabavnog, toplog, kreativnog i voljenog čoveka čija je beskompromisna individualnost, neumorni intelekt i izuzetan humor pružao zadovoljstvo milionima ljudi tokom šest decenija.

„Njegov rad u Monti Pajtonu, knjige, filmovi, televizijski programi, pesme i druga dela će zauvek živeti.

„Mi, njegova supruga Ana, deca Bil, Seli, Siri i ostali članovi porodice, želimo da zahvalimo divnim medicinskim radnicima i negovateljima koji su poslednjih nekoliko godina učinili ne samo podnošljivim, već često radosnim.

„Nadamo se da će ova bolest jednog dana u potpunosti biti iskorenjena. Molimo da se poštuje naša privatnost u ovim osetljivim trenucima i zahvalno smo što smo živeli s izuzetno talentovanim, razigranim i srećnim čovekom koji je živeo istinski autentičnim životom", navodi porodica.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?