Moderna porodica: Posle 11 sezona, završena jedna od najpopularnijih TV serija

Od 2009. prikazano je 250 epizoda jedne od najgledanijih američkih serija.

 

glumačka ekipa
Getty Images

 

„Moderna porodica" (Modern Family), jedna od najpopularnijih američkih TV serija, završena je u sredu uveče posle 250 epizoda i 11 sezona.

Dvočasovnoj poslednjoj epizodi, prethodio je dokumentarni film o ovom komičnom sitkomu američke mreže ABC.

Serija, čija radnja prati tri generacije jedne porodice, doživela je ogroman uspeh među gledaocima i kritičarima od početka emitovanja 2009.

Gledanost je ipak poslednjih godina opala.

Posle finale epizode u sredu, fanovi su se na društvenim mrežama oprostili od omiljenih likova.

Elen Dedženiris je napisala na Tviteru: „Zahvaljujem se svakom članu glumačke ekipe i ekipi serije što su nas neprestano zasmejavali do suza tokom 11 sezona. Bili ste ogroman deo naših života i već nam nedostajete."

„Čestitke svim mojim prijateljima iz Moderne porodice na završetku 11-godišnjeg putovanja. Čast je što sam bio mali deo tako divne serije i toliko je tužno videti da nas ova neverovatna porodica napušta", dodao je glumac Džoš Gad, koji je gostovao u nekoliko epizoda.

Serija je bila najpopularnija 2013. i 2014. godine, kada je svake nedelje imala najmanje 14 miliona gledalaca.

Ali kako su servisi za strimovanje postajali popularniji, serija se borila da se održi na vrhu i pala je na oko četiri miliona gledalaca nedeljno tokom kasnijih sezona.

Na vrhuncu popularnosti, serija je osvojila nekoliko velikih nagrada, među kojima i Zlatni globus za najbolju TV komediju 2012.

 

dodela emija
Getty Images
Dodela Emija 2012.

 

Osvojila je i Emi za izvanrednu TV komediju u svakoj od prvih pet godina prikazivanja.

Kada je seriji dodeljeno pet nagrada na EMI ceremoniji 2011, voditelj programa se nakon reklama našalio rekavši: „Dobro došli na dodelu nagrada Moderna Porodica."

Poslednja epizoda snimljena je pre pandemije korona virusa i sveta u izolaciji.

Snimanje mnogih serija je otkazano ili odloženo.

Poslednja epizoda finalne sezone serije Empajr na primer, nije ni snimljena.


Šta se dešava u poslednjoj epizodi?

Preskočite ovo ako ne želite spojlere

U poslednjoj epizodi sve troje dece Kler i Fila Danfija - Hejli, Aleks i Luk - konačno napuštaju porodični dom pošto njihovi roditelji planiraju putovanje u inostranstvo.

U međuvremenu, dobivši posao iz snova, Kameron se sa partnerom Mičel i njihovo dvoje dece seli u novi dom u Misuriju.

Džej Pričet neočekivano unosi romantiku u veče sa suprugom Glorijom romantičnim gestom, pošto mu je nova karijera krenula vrtoglavim uspehom.


Moderna porodica snimana je kao takozvani mokumentarac - gde se stvarne scene kombinuju sa odglumljenim intervjuima likova.

Kada je počelo emitovanje Moderne porodice, autori su osvojili brojne pohvale i podršlku zbog destigmatizacije homoseksualaca - dva gej mušakaraca u vezi usvojila su devojčicu - što se mnogo ređe moglo videti na televiziji 2009. godine nego danas.

Glorija, koju igra Sofija Vergara, takođe je bila jedan od glavnih latinoameričkih likova na televiziji u to vreme, iako su neki gledaoci nju i scenariste optuživali za negativne stereotipe o ženama iz Kolumbije.

 

Sofia Vergara
Getty Images

 

I pored toga, Vergara je postala najplaćenija televizijska glumica - delom zahvaljujući reklamama za koje je potpisala ugovore posle pojavljivanja u Modernoj porodici.

Nastavak serije?

Kreativni tim serije ostavio je otvorenu mogućnost za nastavak serije sa gej parom Mičelom i Kameronom u glavnim ulogoma, što su predložili i neki fanovi.

„Mislim da ima nekoliko pisaca koji zamišljaju o tome hoće li biti nastavka, ali oni bukvalno samo razmišljaju o tome. Koriste ovo vreme koje sada imamo da o tome razmišljaju", rekao je Stiven Levitan, koautor serije sa Kristoferom Lojdom.

„Ja se ne zalažem za to, ali sam veliki fan Džesija (Tajlera Fergusona, koji glumi Mičela) i Erika (Stounstrita, koji glumi Kamerona), i ti likovi su mi bliski i dragi, i u ovom trenutku mislim da su dovoljno jaki da iznesu seriju."

Lojd je bio oprezno optimističan u vezi sa tom idejom, komentarišući: „To je mogućnost. Hoće li se dogoditi? Nisam siguran, ali verovatno bismo bili glupi da se ne pozabavimo time.

„Međutim, nećemo raditi ako se ne osećamo sigurni da postoji nešto, ne želim da kažem da je to veliki udarac, to je u fazi rasprave, ali videćemo.

„Ne želimo da skačemo u tako nešto, posebno što je Modernu porodicu teško dostići, ali mogućnost postoji."


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC