Muzičar Rajan Adams se izvinio za loše postupke prema ženama

Pre godinu dana, sedam žena je optužilo poznatog američkog kantautora za seksualno uznemiravanje. Jedna od njih je tada bila maloletna.
Pevač kaže da mu je jako žao zbog svega što je uradio
Getty images
Pevač kaže da mu je jako žao zbog svega što je uradio

Pevač i kantautor Rajan Adams napisao je dugačko izvinjenje za ponašanje u prošlosti, godinu dana pošto se suočio sa optužbama za seksualno uznemiravanje.

„Nemam reči da izrazim koliko se loše osećam zbog načina na koji sam postupao prema ljudima u životu i tokom karijere“, rekao je muzičar u otvorenom pismu.

„Sve što mogu da kažem je da mi je žao“.

Prošle godine, sedam žena je za Njujork tajms izjavilo da im je Adams nudio pomoć u karijeri, da bi im kasnije tražio seksualne usluge.

Jedna od njih, koja se predstavila kao Ava, pokazala je novinarima više od 3.000 eksplicitnih poruka koje je razmenjivala sa zvezdom kada je imala 15 i 16 godina.

U priči se navode i optužbe njegove bivše žene Mendi Mur koja je tvrdila da ju je psihički maltretirao.

„Muzika je bila način da kontroliše ljude oko sebe“, izjavila je ona.

Adams je tad na Tviteru najavio da će zbog toga pokrenuti sudski postupak protiv poznatog dnevnika.

Ubrzo je obrisao tu poruku i izvinio se svima koje je povredio „ipak nenamerno“. Njegov advokat je kasnije saopštio da Adams „u potpunosti“ negira da je neprikladne poruke slao devojci za koju zna da je maloletnica.

Mandy Moore
Getty Images
Mendi Mur se udala za Adamsa 2009, ali su se rastali šest godina kasnije

'Prazno izvinjenje'

Adams kaže da je njegovo pokajničko pismo proisteklo iz „dugog perioda izolacije i promišljanja“ tokom karantina zbog korona virusa.

„Prešao sam tačku da se izvinjavam samo da bi me svi ostavili na miru i znam vrlo dobro da moja izvinjenja verovatno neće prihvatiti sv koje sam povredio“, napisao je u pismu koji je objavio britanski dnevnik Dejli mejl .

„Shvatio sam to. Takođe znam da sad nema nazad“.

Ističe da je svestan da će mnogi njegov potez shvatiti kao „prazno izvinjenje“, kao što su bila ona ranije, ali dodaje da je „ovog puta je drugačije“.

„Zaista sam shvatio kakvu štetu sam prouzrokovao, to me razbija, i još ne mogu da dođem sebi zbog tih razarajućih efekata koje su izazvali moji postupci“.

„Koliko god žalio, znam to nikad ne može umanjiti patnju koju sam prouzrokovao“.

„Snosim odgovornost za loše postupke i za poteze ubuduće“.

Adams je rekao i da pokušava da ostavi alkohol.

„U mojim pokušajima da postanem bolji čovek, borim se da budem trezan, ali ovog puta to radim iz stručnu pomoć“, napisao je.

„Prioritet mi je da prestanem sa pićem i da očuvam mentalno zdravlje. To dvoje ide, kako učim, ruku pod ruku“.

„Nadam se da će se ljudi koje sam povredio oporaviti i da će naći načina da mi oproste“, zaključio je.

Međutim, manekenka i glumica Karen Elson, koja je opisala „traumatično iskustvo" sa Adamsom posle teksta u Njujork tajmsu, rekla je da i dalje čeka lično izvinjenje od pevača.

U nizu tvitova, Elson je navela da, iako ona „veruje u pokajanje i mogućnost da se čovek promeni čak i u njegovom slučaju“, Adams joj se od 2018. godine, kaže, nije javio da se izvini za „grozno ponašanje".

„U stvari tada me je nazvao lažovom, što me je još više zabolelo i razočarala sam se u čitavu muzičku industriju", dodala je.

https://twitter.com/KarenElson_/status/1279234840924217345

„Nadam se da će kontaktirati žene koje je povredio preko svojih predstavnika da se izvini privatno i da nam pruži priliku da govorimo istinu o tome kako su njegovi postupci prouzrokovali patnju da bi on mogao da ih čuje i pokuša da se popravi", napisala je ona.

Cenjeni muzičar bogate i raznovrsne karijere, Adams je više puta nominovan za nagrade Gremi.

Sarađivao je sa mnogim rok legendama, među kojima su Vili Nelson i Elton Džon, koji su ga opisivali kao „fenomenalnog" muzičara.

Izazvao je brojne komentare obožavalaca i muzičke industrije kada je obradio čitav album Tejlor Svift, 1989, udahnuvši prizvuk kantri-amerikane njenom pop zvuku.

Kada su se optužbe pojavile prošle godine, izdavačka kuća Blu Nout je otkazala izdavanje Adamovog 18. albuma Big Colors. Od tada nije objavio novu muziku.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC