Lari King: Čuveni američki TV voditelj preminuo od posledica korona virusa u 87. godini

U karijeri dugoj šest decenija uradio je više od 50.000 intervjua sa javnim ličnostima / od političara najvišeg ranga do najvećih zvezda muzike i filma.
Larry King in California in 2017
Getty Images
Po šou programu koji je vodio stekao je slavu širom sveta

Lari King, velikan i veteran američke televizije koji je svetsku slavu stekao intervjuima sa političkim liderima i poznatim ličnostima, preminuo je u 87. godini od posledica virusa korona.

Procenjuje se da uradio 50.000 intervjua u karijeri dugoj šest decenija, od čega je četvrt veka proveo na američkom CNN-u vodeći tok-šou Lari King uživo.

Umro je u bolnici u Los Anđelesu, prenosi Ora medija, produkcijska kuća čiji je jedan od osnivača.

Početkom januara je primljen u bolnicu zbog Kovida-19, objavili su američki mediji.

Voditelj je imao brojne zdravstvene probleme poslednjih godina, a preživeo je i srčani udar.

„Za 63 godine i kroz različite platforme od radija, preko televizije do društvenih mreža, Larijeve hiljade intervjua, nagrada i svetskih priznanja učvrstile su ga na položaju jedinstvenog i trajnog medijskog talenta", navodi se u saopštenju.

Proslavio se još sedamdesetih godina 20. veka kada je vodio radijsku emisiju Lari King šou na komercijalnoj mreži MBS (Mutual Broadcasting System).

Potom je bio domaćin emisije Lari King uživo na TV stanici CNN od 1985. do 2010. godine, kada su mu u goste dolazile najveće svetske zvezde.

Pisao je i kolumnu za dnenvik USA Tudej više od 20 godina.

Do skoro je vodio emisiju Lari King sada, koja se emitovala na striming kanalu Hulu i TV stanici Raša tudej, međunarodnoj medijskoj organizaciji kojom upravlja Rusija.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC