Zaštita životinja: Prijavili neobičnu zver koja vreba sa drveta, ispostavilo se da je to bio - kroasan

Poljski službenici za zaštitu životinja koji su odgovorili na poziv otkrili su da je neobično stvorenje, zapravo - pecivo.
A croissant
Getty Images

Kada su službenici za zaštitu životinja dobili prijavu o neobičnoj životinji koja je vrebala na drvetu u poljskom gradu Krakovu, nisu bili sigurni šta mogu da očekuju.

„Ljudi ne otvaraju prozore jer se plaše da će im ući u kuću", rekla je jedna žena.

Ali kad su obišli taj kvart, ispostavilo se da dotično stvorenje nije ptica, pa čak ni gmizavac - već kroasan.

Društvo za zaštitu životinja iz Krakova saopštilo je da se incident zaista desio.

U objavi na Fejsbuku, organizacija je saopštila da su njeni službenici pitali očajnu ženu koja ih je pozvala da li bi neidentifikovana životinja, mogla biti ptica grabljivica.

Žena je odgovorila da više liči na „lagun" - poljska reč za lagunu - pre nego što se setila tačne reči „legvan" ili iguana.

Skrinšot objave na Fejsbuk stranici poljske organizacije za zaštitu životinja
Skrinšot objave na Fejsbuk stranici organizacije
Šta vi vidite na ovoj slici?

Iako su inspektori znali da je malo verovatno da će gmizavac preživeti hladne prolećne temperature u južnom poljskom gradu, pitali su se da li je životinja mogla da bude neželjeni kućni ljubimac kojeg su napustili vlasnici.

Kad su stigli na lice mesta, pronašli su predmet bez glave i bez udova u krošnji jorgovana - komad peciva, koje je verovatno neko izbacio kroz prozor da bi nahranio ptice.

Organizacija je zadržala vedar ton posle ovog događaja i saopštila da javnost treba da, uz oprez, nastavi da pravi ovakve greške i da prijavljuje svaki mogući problem koji se tiče dobrobiti životinja.


Možda će vas zanimati i ovaj video:


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC