EURO 2020 i fudbal: Bizaran autogol Španaca, Hrvati izborili produžetke, ali potom elimisani

Hrvatska povela autogolom, Španija preokrenula na 31., Hrvati u sudijskoj nadoknadi do 3:3. U produžecima dva gola Španaca.

 

Ferran Torres celebrates
EPA

 

Kakva drama u Kopenhagenu u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva Španija - Hrvatska.

Videli smo jedan od najbizarnijih golova, tačnije autoglova u dosadašnjem toku turnira, ukupno osam golova, neverovatan povratak Hrvata u meč, ali i sjajni Španci u produžecima.

Španija je vodila 3:1 do 85. minuta, ali je Hrvatska uspela da do kraja sudijske nadoknade izgubljenog vremena izjednači i izbori produžetke.

Ali Španci su imali raspoloženog Ferana Toresa i Danija Olma, asistenta kod oba gola u produžecima.Španija - Hrvatska 5:3 (3:3, 1:1). Španci su u četvrtfinalu.

 

Unai Simon
Getty Images
Golman Španije Unaj Simon

 

Kada je španski golman Unaj Simon napravio svojevrsnu glupost i dozvolio da mu lopta prođe ispod noge, Hrvatska je povela i dobila vetar u leđa da eliminiše velikog rivala.

Veliki gaf golmana Atletik Bilbaa izludeo je španske navijače, selektora Luisa Enrikea i španske medije.

„Primili smo najgluplji gol na EURU! Simone, šta si uradio?", glasio je naslov u španskoj Marki u onlajn izdanju.

Jedan od najbizarnijih golova, tačnije autogolova na turniru pripisan Pedriju koji je loptu malo jače vratio golmanu, nije međutim zaledio Špance i nije im vezao noge.

Posle 18 minuta, izjednačio je Pablo Sarabija. da bi u drugom delu, po notama 21-godišnjeg Ferana Toresa stigla do visoke prednosti od 3:1.

Najpre je Tores asistirao Aspilikueti koji je glavom doveo Špance u vođstvo od 2:1, a potom je Tores postigao gol u 77. minutu.

Činilo se da su Hrvati, vicešampioni sveta, nokautirani.

 

Spain celebrate Sarabia's goal
Getty Images

 

Ali, Hrvatska nije odustajala.

U pravom fliperu ispred gola Španaca, Hrvatska je nekako uspela da ugura loptu u gol u 85. minutu. Tačnije, lopta je prešla zamišljenu gol-liniju pošto je ćušnuo Mislav Oršić.

A u poslednjim trenucima sudijske nadoknade, na asistenciju Oršića, Mario Pašalić je postigao gol za veliko slavlje hrvatskog tima i navijača, ali i za nastavak drame.

Simon se obrukao u 20. minutu, ali se španski golman iskupio u petom minutu prvog propdužetka, kada je odbranio udarac Andreja Kramarića sa pet metara.

A pet minuta kasnije, u 100. minutu, Španija je ponovo povela.

Dani Olmo je asistirao a Alvaro Morata iskosa sa leve strane je zakucao loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije novi gol Španije - strelac je bio Mikel Ojarzabal, na asistenciju Olma.

Parovi i rezultati osmine finala:

Vels - Danska 0:4

Italija - Austrija 2:1 *posle produžetaka

Holandija - Češka 0:2

Belgija - Portugal 1:0

Hrvatska - Španija 5:3 *posle produžetaka

Francuska - Švajcarska

Švedska - Ukrajina

Engleska - Nemačka


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?