Amerika, poznati i seksualno zlostavljanje: Merilin Menson odbacuje optužbe glumice iz serije Igra prestola

Rok zvezda poriče optužbe glumice Esme Bjanko i kaže da je reč o „koordinisanim napadima" na njega.
Marilyn Manson
Getty Images
Napadi na mene su isfabrikovani - Merilin Menson

Američki muzičar Merilin Menson kaže da su tvrdnje Esme Bjanko o tome da ju je seksualno napao „neistiniti, nemilosrdni" i deo „koordiniranog napada" više žena.

Ranije ove godine glumica Igra prestola (Game Of Thrones) tužila je pevača, tereteći ga za seksualne napade i zlostavljanje.

Navela je da ju je Menson više puta drogirao i silom i pretnjama primorao na seks

Menson, čije je pravo ime Brajan Hju Vorner, podneo je zahtev za odbacivanje slučaja, navodeći da negira sve optužbe i da je slučaj zastareo.

Bjanko je jedna od četiri žene koje su tužile pevača, zajedno sa Mensonovom bivšom asistentkinjom Ešli Volters, manekenkom Ešli Morgan Smitlajn i ženom koja je odlučila da ostane anonimna.

Mnogi njihovi navodi su slične prirode, poput tvrdnji o seksualnom i fizičkom zlostavljanju.

Ukupno je više od desetak žena iznelo javne optužbe protiv muzičara, među kojima je njegova bivša verenica Evan Rejčel Vud.

U pisanom zahtevu za odbacivanje optužbi, podnetom sudu u Los Anđelesu, Mensonovi advokati navode da „nema ni trunke dokaza" koji bi potkrepili tvrdnje žena.

„Ove žene... mesecima su planirale i usklađivale iskaze kako bi pretvorile ono što je bilo sporazumno prijateljstvo i odnosi sa Vornerom (Mensonom) od pre više od jedne decenije, u uvrnute priče koje nimalo ne liče na stvarnost", naveli su njegovi pravni zastupnici.

Dodaju i da „očajnički pokušavaju da povežu scensku ličnost Merilina Mensona sa izmišljenim tvrdnjama o zlostavljanju".

U dokumentima, do kojih je došao BBC, takođe se navodi da „žene koje tuže Mensona cinično žele da unovče i iskoriste pokret #MeToo".

Esme Bianco attends the Season 8 premiere of "Game of Thrones" at Radio City Music Hall on April 3, 2019 in New York City.
Getty Images
Esme Bjanko je glumica u popularnoj seriji Igra prestola

Bjanko se prvi put oglasila o optužbama protiv Mensona u februaru, ubrzo pošto je Evan Rejčel Vud dala sličnu izjavu.

Glumica iz serije Igra prestola je tvrdila da ju je Menson „užasno" zlostavljao i da joj je „ispirao mozak i manipulisao njome kako bi mu bila pokorna".

Britanska glumica tužila je rok zvezdu u aprilu, tvrdeći da ju je vezivao, tukao i nanosio bol strujom.

Takođe je rekla da ju je Menson primoravao na seksualne odnose koji su često bili nasilni i ponižavajući, ponekad kada je bila u nesvesti ili kada na to nije pristajala.

Menson kategorično negirao te tvrdnje.

Bjanko je navela da se sa rokerom upoznala 2005. godine.

U tužbi je navela da ju je u februaru 2009. godine pozvao u Los Anđeles da snime muzički spot.

Ali kada je stigla, kaže, otkrila je da se od nje očekuje da ostane u njegovom domu i da nije bilo ekipe koja bi snimala spot.

Tužilja navodi da joj je tokom četvorodnevnog boravka bila uskraćena hrana i san i da je drogirana i napijana alkoholom.

„Možda najstrašnije", nastavlja se u tužbi, „Vorner je zaključao Bjanko u spavaćoj sobu, vezao je i tukao bičem za koji joj je rekao da su takav koristili nacisti.

„Takođe joj je nanosio bol strujom".

Navodi se da je Menson više puta seksualno zlostavljao od 2011. godine, kao i da ju je u maju te godine silovao.

Mensonovi advokati navode da je Bjanko prekasno podnela tužbeni zahtev da bi mogao da bude razmotren prema kalifornijskom zakonu, odnosno da je slučaj zastareo za više od sedam godina.

Stoga traže odbacivanje tužbenog zahteva.

Početkom ove godine, pevač se suočio sa nekoliko teških optužbi o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju.

Najpre ga je za zlostavljanje optužila bivša verenica, glumica Evan Rejčel Vud.

Menson je u februaru objavio album za Loma Vista Rekordings, ali je izdavačka kuća prekinula saradnju zbog tvrdnji Evan Rejčel Vud, a menadžer ga napustio.

Menson je negirao ove tvrdnje, rekavši da se radi o „užasnom iskrivljavanju stvarnosti".

Potom ga je optužila i njegova bivša pomoćnica Ešli Volters zbog navodnog seksualnog napada.

Njen advokatski tim podneo je žalbu u Kaliforniji, kojom tvrde da je Menson bio nasilni šef koji je govorio prijateljima da mogu da je pipkaju i ljube i da je terao da radi 48 sati bez prestanka.

Iz Mensonovog menadžmenta negiraju ove tvrdnje.

Potom je i Eli Rouzel - pevačica britanske grupe Vulf Elis - optužila Merilina Mensona da ju je na jednom festivalu kamerom snimao ispod suknje.

Menson se juna ove godine predao policijskoj upravi Los Anđelesa na osnovu naloga za hapšenje 2019. godine povodom lakšeg prekršaja.

Tada je pušten na slobodu uz kauciju.


Follow us on Facebook, or on Twitter @BBCNewsEnts. If you have a story suggestion email entertainment.news@bbc.co.uk.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC