Korona virus i Italija: Muškarac uz pomoć veštačke ruke pokušao da izbegne vakcinaciju

U nadi da će dobiti kovid propusnicu, muškarac se pojavio sa silikonskom rukom - ali nije mogao da zavara doktore.
A man receiving Covid jab in Italy (file photo)
EPA
Vakcinacija u Italiji

Italijan koji je želeo potvrdu o imunizaciji protiv virusa korona, ali bez primanja vakcine - pojavio se na punktu sa lažnom rukom, kažu zvaničnici.

Muškarac u pedesetim godinama došao je na vakcinaciju sa silikonskim kalupom koji je prekrivao njegovu pravu ruku, nadajući se da će to proći nezapaženo.

Ali to nije prevarilo medicinsku sestru, a on je prijavljen policiji.

Medicinska sestra je rekla lokalnim medijima da je osetila da mu je koža „gumena i hladna" kada mu je zasukala rukav, a da je pigment „previše svetao".

Pošto je razotkriven, muškarac je pokušao da ubedi medicinsku sestru da ga ne prijavi policiji, preneo je list La Pepublika.

Ona je uradila upravo to, prijavila ga je zbog prevare.

Policija sada istražuje incident koji se dogodio u gradu Bijela, na severozapadu Italije, a lokalni zvaničnici kritikovali su postupke ovog čoveka.

„Ovaj slučaj bi bio smešan, da nije reč o potezu koji nosi ogromnu težinu", rekao je Albert Čirio, predsednik regionalne Vlade Pijemonta.

Dodao je da je to lukavstvo „neprihvatljivo kada se u obzir uzme žrtva koju je čitav društvo u Italiji platilo tokom pandemije, u smislu ljudskih života, kao i socijalne i ekonomske cene".

La Republika ukazuje na to da ovaj događaj možda nije bio jedinstven, osvrućući se na objavu na društvenim mrežama za koju postoji mogućnost da ju je napisao prijavljeni Italijan.

U objavi na Tviteru, koju je citirao ovaj list, predstavljeno je silikonsko muško odelo koje se oblači na gornji deo tela - zajedno sa lažnim rukama i vratom, a koje je bilo na prodaju na sajtu Amazon za 488 evra.

„Ako dođem u ovome na imunizaciju, da li će primetiti?

„Možda ću ispod silikona čak obući dodatnu odeću kako bih izbegao da igla dopre do moje prave ruke", navodno je napisao korisnik Tvitera.

Ovaj incident desio se uoči pooštravanja mera u Italiji za one koji nisu vakcinisani.

Od avgusta je Italijanima potrebna „zelena kovid propusnica" za pristup železničkim stanicama, bioskopima, restoranima, teretanama i bazenima, a koja služi kao dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom virusu.

Međutim, od ponedeljka će ove aktivnosti biti ograničene na one sa „super zelenom propusnicom", koja je dostupna jedino građanima koji su se vakcinisali ili nedavno oporavili od virusa korona.

Nova pravila su izazvala proteste u nekoliko italijanskih gradova poslednjih nedelja.

Nešto više od 73 odsto Italijana je u potpunosti vakcinisano protiv virusa korona - brojka veća nego u Francuskoj ili Velikoj Britaniji, ali niža nego u Španiji i Portugalu.


Pogledajte video: Da li vakcina protiv korone sadrži magnet


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC