Fudbal, Dragan Šolak i Premijer liga: Srpski biznismen, vlasnik Junajted grupe, kupio Sautempton

Jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji i vlasnik Junajted grupe preuzima Sautempton, čuveni engleski klub.
St Mary's Stadium
Getty Images

Dragan Šolak, srpski medijski magnat, osnivač Junajted grupe, kompanije u okviru koje posluje kablovski operater SBB, jedan je od novih vlasnika engleskog premijerligaša Sautempton, potvrdio je taj klub.

U saopštenju Sautemptona navodi se da će konzorcijum Sport Republic, investicionoj kompaniji u industriji zabave i sporta, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, preuzeo kontrolni deo u vlasništvu tog kluba.

Detalji kupoprodajnog ugovora nisu obelodanjeni, a Skaj njuz je ranije danas objavio da će Šolak za kontrolni paket akcija kluba, trenutno 14. na tabeli Premijer lige, isplatiti 100 miliona funti, što je oko 14 milijardi dinara.

„Navijaću da Sautempton sa novim, našim jedrima, plovi ka putu starih uspeha", rekao je za BBC na srpskom, Ivan Golac, bivši fudbaler ovog kluba i nekadašnji igrač Partizana, za BBC na srpskom, reagujući na vest.

Ovaj posao sklopljen je samo nekoliko meseci pošto je u Srbiji objavljeno da je državna kompanija Telekom Srbija otkupila prava na televizijske prenose utakmica Premijer lige od leta 2022. godine.

Telekom je u nadmetanju za TV prava pobedio upravo Junajted grupu u okviru čijih su televizijskih kanala do sada prenošene utakmice jedne od najjačih liga na svetu.

Agencija Beta je tada objavila saznanja da je Telekom za ta prava platio Premijer ligi čak 600 miliona evra za šestogodišnji ugovor.

Ovu sumu Telekom nije potvrdio, ali ni demantovao.

Izvršni direktor Sautemptona Martin Semens izjavio je da klub našao „savršeno rešenje".

„Pronašli smo partnere sa ambicijom za budućnost, ali i sa jasnim razumevanjem šta je Sautempton i u kom pravcu sada moramo da idemo", rekao je Semens.

  • Tara

    05.01.2022 11:56
    Za vreme Đilasove vladavine građani Srbije su radili za bedne plate,nije mali broj onih koji nisu ni dobijali plate,neki su gubili poslove. Dok je narod grcao u dugovima Đilas se bogatio.Sada on i njegov prijatelj Šolak mogu sebi da priušte kupovinu engleskog fudbalskog kluba.
  • Milica

    04.01.2022 22:03
    Ovim postupcima Djilas i Solak se podsmevaju gradjanima Srbije.
  • Moj stav

    04.01.2022 22:02
    ...
    hahaha e ovo se zove : urnebesna vest! Pozdrav Telekomu , čestitam na investiciji od 600mil. i hvala od gledalaca i navijača Sautemptona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC