Tenis i Vimbldon 2022: Serena Vilijams nije sigurna da će opet igrati na Vimbldonu, ali želi još grend slem turnira

Serena Vilijams nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali kaže da je ponovo motivisana.
Serena Williams looking down
Getty Images

Serena Vilijams nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali kaže da ju je eliminacija u prvom kolu u utorak motivisala da nastavi da igra na budućim grend slemovima.

Legendarna američka teniserka Serena Vilijams, 23-struka osvajačica grend slem titula, u utorak je u prvom kolu prestižnog turnira na travi u Londonu odigrala prvi profesionalni meč posle 364 dana, ali je u neizvesnom duelu izgubila od 115. igračice sveta Harmoni Tan.

Bio je to prvi meč jedne od najboljih teniserki sveta svih vremena na Vimbldonu posle godinu dana pauze zbog povrede.

Upitana da li će to biti njen poslednji nastup na Vimbldonu, 40-godišnja Amerikanka je odgovorila: „To je pitanje na koje ne mogu da odgovorim. Ne znam".

„Ko zna šta će biti i gde ću se pojaviti", dodala je.

Sedmostruka šampionka Vimbldona, koja juri rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule u singlu, rekla je da ne želi da joj poraz od utorka bude poslednje sećanje na teren na kojem je imala toliko uspeha.

„Očigledno nije (bio poslednji meč ovde)", rekla je.

„Znate me. Definitivno ne.

„Dala sam sve od sebe. Možda ću sutra moći još više da pružim, a možda sam pre nedelju dana mogla da dam više. Ali ovo je bio maksimum u ovom trenutku i to tako treba da prihvatiš i sa tim se pomiriš", rekla je.

Pre skoro godinu dana, Serena Vilijams je u suzama, šepajući, napustila Centralni teren Vimbldona kada je povredila skočni zglob u meču 1. kola.

Ranije ovog meseca, priznala je imala sumnje u to da li će više igrati.

Ali posle poraze od Francuskinje Tan, Vilijams je nagovestila da bi je nastup na njenom tlu - US Openu, koji počinje krajem avgusta - mogao dovesti u iskušenje da nastavi da trenira i igra.

„Kada ste kod kuće, posebno u Njujorku gde sam prvi put osvojila grend slem, uvek je posebno", rekla je ona.

„Kad igraš kod kuće, uvek si motivisan da budeš bolji".

Pogledajte kako su deca Novaka Đokovića uzimala autograme od Serene Vilijams:

Serena Vilijams je trenutno na 1.204. mestu VTA liste posle prinudnog odsustva sa terena.

Američka teniska velikanka je dodala da joj je, ako ništa drugo, nastup protiv Tan poslužio kao gorivo da nastavi da igra.

„Definitivno me opet privlači da treniram i igram... Možda bi bilo koja druga protivnicima više odgovarala mojoj igri, ali to je ono: 'OK, Serena, možeš da to uradiš ako želiš'.

„Fizički sam se osećala prilično dobro. U poslednjim poenima sam se mučila, ali osvajanje tih ključnih poena to je nešto što mentalno moraš da imaš.

„Da sam imala više mečeva, da igram iz nedelje u nedelju, ne bih propustila neke od tih poena", dodala je.


Pogledajte video sa Vimbldona:


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC