Evrovizija 2023: Liverpul pobedio Glazgov u trci za domaćina muzičkog takmičenja

Velika Britanija će prvi put posle 25 godina biti domaćin najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.
Liverpool waterfront
Liverpool City Council
Liverpul

Engleski grad Liverpul je izabran za domaćina prvog takmičenja za Pesmu Evrovizije koje se održava u Velikoj Britaniji posle 25 godina.

U gradu čuvenih Bitlsa, muzičko takmičenje će biti održano u maju 2023. godine.

Liverpul je izabran za domaćina naredne Evrovizije u konkurenciji škotskog Glazgova.

Najveće evropsko muzičko takmičenje je trebalo da bude održano u Ukrajini naredne godine, jer je pobednik ovogodišnje bila grupa Kaluš, ali je zbog rata odlučeno da se domaćinbstvo da nekoj drugoj zemlji, a izbor je pao na Veliku Britaniju, čiji je predstavnik bio drugi na Evroviziji 2022. u Torinu.

Organizatori takmičenja u liverpulskoj areni koja može da primi 11.000 gledalaca poručili su da će cela manifestacija proteći u znaku Ukrajine.

BBC će zajedno sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) organizovati takmičenje u konsultaciji sa ukrajinskim javnim emiterom i prošlogodišnjim pobednicima takmičenja.

Evrovizija: „Stefanija", pobednička pesma rođena u ratu - Konstrakta na petom mestuKoliko se na Evroviziji svira po političkim notamaPobednici Evrovizije prodali trofej da kupe oružje za ukrajinsku vojsku

Odluka u petak doneta je posle velikog nadmetanja u kojem je u široj konkurenciji bilo 20 gradova.

U uži izbor su ušli Liverpul i Glazgov, koji je bio favorit kladioničara.

Pogledajte trenutak kada je voditelj Grejem Norton saopštio odluku:

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC