Fudbal i Svetsko prvenstvo: Dres u kojem je Maradona 1986. postao prvak sveta vraćen u Argentinu

Lotar Mateus, legendarni nemački reprezentativac, poklonio je Argentiskom fudbalskom savezu dres koji je posle meča dobio u razmeni sa Dijegom Maradonom.
German soccer legend Lothar Matthaus donates the T-shirt that Maradona gave to him in the final of Mexico World Cup 1986 to the Legends Museum during an event held in Madrid, Spain on 25 August 2022.
EPA
Lotar Mateus poklonio je Maradonon dres Argentini

Argentinci proslavljaju povratak čuvenog dresa fudbalske legende Dijega Armanda Maradone iz finala Svetskog prvenstva 1986.

Posle 36 godina i pobede nad Nemačkom, dres u kojem je Maradona nastupao u prvom poluvremenu vraćen je Argentinskom fudbalskom savezu (AFA).

To je učinio nekadašnji nemački fudbaler Lotar Mateus, koji je u poluvremenu zamenio dres sa Argentincem.

Iz saveza su mu zahvalili putem dirljivog videa.

Prethodno je ove godine drugi Maradonon dres, koji je nosio u četvrtfinalnom meču tog turnira protiv Engleske postigavši dva čuvena gola, prodat za rekordnih 7,1 milion evra.

Bivši engleski vezni igrač Stiv Hodž ga je ponudio na aukciji.

Iako je taj komad opreme, u kojem je Dijego Maradona dao gol „Božjom rukom", prodat za veliku sumu, Mateus je rekao za Dejli mejl da nikada nije pomišljao da zaradi na prodaji dresa slavnog Argentinca uz finala.

Mateus je u avgustu predstavio dres argentinskom narodu na ceremoniji u ambasadi te zemlje u Madridu.

„Dijego je Bog u Argentini, zbog toga je za mene posebno što ću im pokloniti dres", rekao je.

Nemac je dodao i da je „velika šteta" što Maradona, koji je umro od srčanog udara 2020, nije danas tu.

„Dijego će uvek biti u našim srcima", kaže Mateus.

Dres je bio izložen u Muzeju legendi u Madridu, koji čuva dragocenosti iz fudbalske istorije, da bi ga u sredu kolekcionar Marselo Ordas odneo u Argentinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC